Петък, 12-ти юли 2024 г. | 18:00:58

Артбележник

Камерният оркестър открива сезона в Добрич с романтичен концерт

Български камерен оркестърБългарски камерен оркестърС романтични произведения от велики европейци ще открие сезона Българският камерен оркестър. Срещата с ръководените от диригента Алексей Измирлиев музиканти е на 20 септември от 19.00 ч. в Огледална зала "Нели Божкова".
Българският камерен оркестър наскоро се завърна от Германия, където се представи  успешно на фестивала Оper Oder-Spree, провел се на сцените на Нойцеле, Бесков и Франкфурт (Одер). За родната публика в Добрич инструменталистите са подготвили специална програма. Под вещата палка на Алексей Измирлиев ще бъдат изпълнени творби на композитори, родени все на Стария континент.
Ще прозвучат Симфония в сол минор – "Испания" от Томазо Албинони, Дивертименто № 1 в ре мажор на Волфганг Амадеус Моцарт,  два акварела за струнен оркестър на британеца Фредерик Делиус. На финала почитателите на родната класика ще могат да се насладят още веднъж на Менделсоновата седма симфония в ре минор.
В последната неделя на месец октомври акцент в програмата на новия творчески сезон 2016/2017 ще бъде концертът  "Неделно матине" с гост-диригент Шунго Морияма и талантливи гостуващи солисти от Япония. Проявата ще се състои на 30 октомври.