Петък, 12-ти юли 2024 г. | 18:39:37

Забележник

Имаме си многострадален Данчо – иска да изчисти дерето, но едни жалби му пречат

Тази снимка е от времето, когато е обявена поръчката. В момента каналът не се вижда от треви.Тази снимка е от времето, когато е обявена поръчката. В момента каналът не се вижда от треви.Ако някой още не е разбрал – кметът на Добрич иска да си върши работата, но винаги има зли сили,  които му пречат да стори това. Досега непобедимите сили бяха под формата на лошо наследство – лоши договори, лоши проекти. Тази седмица демоните, надвиснали над кметския ентусиазъм, се преселиха и в местна фирма, която обжалвала обществената поръчка за дерето. "Поръчката, на стойност 100 000 лв,. беше обявена в края на пролетта. Има избран изпълнител на тази поръчка, но другата фирма, участник в търга, не е съгласна с решението  и го жали през Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).", казва кметът Йорданов, цитиран от радио Добруджа.
Тъй като едни 100 хиляди лева не са малка сума, а пък цяло лято дерето е греда в окото на всеки минаващ наоколо, ние решихме да проверим документално тази дяволска история. Оказа се, че рогатият е вилнял на поразия и е объркал дори датите в кметската глава. Обществената поръчка с предмет: "Избор на изпълнител за почистване на участъци от корекцията на река Добричка и за почистване на нерегламентирани замърсявания на територията на град Добрич" е била обявена на 26 юни 2017 година. Виж тук!
Вярно, че всички метеоролози твърдят, че астрономическото лято настъпва в точно определен час между 20 и 21 юни, ама вие със зли сили имали ли сте си работа? С цел да се предпазим от дявола, ние внимаваме и не казваме, че първият човек в града ни лъже. Даже допускаме, че същите пущини са попречили на Йорданов да се сети, че деретата се чистят напролет, а обществените поръчки, ако са необходими, се обявяват доста преди това. Задължително се предвижда и време за обжалване.
Сега, заради началническите гяволии на нас, клетите, нищо друго не ни остава освен да състрадаваме и да плачем заедно с кмета. И да се молим на Господ ни пожали от наводнение!

Коментари  

+7 #8 Josarian 14-09-2017 22:40
Писал съм го и друг път. Единствения успех на кмета ще си остане това, че спечели изборите. За всичко останало, което обеща, няма нито капацитет, нито идея, какво трябва да се направи...!
Даже и ревизия на управлението на Детелина Николова обеща. Вместо това се обгради с хора от нейния екип и забрави, за проверки!
Половината мандат вече мина. Досега, само общи приказки и добри пожелания. Иначе си прави устата, за втори мандат...! Големи успехи постигнал през първия...! Голямо разочарование е този кмет...!
Цитиране
+7 #7 агромилионер 14-09-2017 14:24
Днес заместник областният управител Живко Желязков, излизайки по костюм от Областна управа, проведе неформална среща-разговор. След като си купи цигари от лавката пред Здравна каса, той и човек по тениска и къси панталони, седнаха на "Фонтана". Минах покрай масата и разбрах, че се оплаква на Ж.Ж., а той мълчеше и го гледаше, преценявайки вероятно за размера на рушвета. Заплата на един учител и тази в областта е горе долу същата. Та... правете си изводите...
Цитиране
+4 #6 агромилионер 13-09-2017 22:32
"Обективен", схващаш ли какви глупости си написал?
Цитиране
+12 #5 иван генов 13-09-2017 21:46
"Реформаторите" на политическата курва Миглена Кунева и отрепката Даниел Вълчев пуснаха толкова дълбоки корени в прословутото дере, че и снимките не дават ясна представа за истинското бедствие. Кметското котило /Реформаторско/ спи дълбок сън и този рахат купен с парите на умрелия вече Тошко Кроасана, на изборите, продължава своята разрушителна сила. Питам се: има ли общество в Добрич?Къде изчезна доктор Ефраимов, който пострада заедно с десетки негови съседи от голямото наводнение? Издаде четири книги. Ами собственикът на комплекс "Изида"? Общински съветник! Защо местният парламент си трае? Та тези недоносчета наречени "кметски екип" са за психиатрията! Дано има все още останали умни, независими и нормални хора. В този презрян и от господа град. Моля се да направят усилие и да обединим недоволството си срещу тази пасмина от индивиди възпитани от предходното поколение да бъдат самонадеяни, прости и аморални. Чакам идеи!
Цитиране
-10 #4 Юлияна недоклатена 13-09-2017 19:20
Юлияна е доста злобно човече! Спряха и парите от общината и започна със съчинените новини. По-добре се заеми да провериш кой не спира да обжалва всяка обществена поръчка и саботира всичко...това е по-ценно, отколкото дали юни е през пролетта.
Защо не написа една статия за Зеленченко, който блокира изпълването на дупките през 2016 с безсмислени обжалвания?
Или пък покажи колко пари получаваше Юлияна Велчева до преди 2015г от общината? Това също ще е много интересно... да продължим с разследващата журналистика.
Нищо не е черно и бяло- ясно е, че всички имат трески за дялане, но такава злоба и помия рядко се намира у човек. И какво като напишеш изфабрикувана новина-олекна ли ти? Доволна ли си от себе си? Едва ли...ти май никога не си доволна :)
Цитиране
+6 #3 admin 13-09-2017 14:08
Фейкът по принцип трябва да се трие. Горният фейк коментар ще го запазим, за да илюстрираме нивото на нашите опоненти. IP-то на автора е 178.169.224.0 - 178.169.239.255
Цитиране
-8 #2 обективен 13-09-2017 06:03
Похвално е,че лъжите на управленците ни са на показ!Няма как да е по-различно,след като отново вече две години се върши от протежетата на детелина!Те му правят конкурсите,пак те са се докопали и до екипа по водния цикъл.Затова всичко,което е обещал
многострадалният данчо преди две години няма да се реализира!А след две години ние сме на ход!!!
Цитиране
+1 #1 агромилионер 12-09-2017 21:35
:D
Цитиране