Неделя, 10-ти декември 2023 г. | 07:24:16

Забележник

Има ли военни пенсионери на работа в община Добрич?

Трима от 14-те служители в общинската фирма "Общински пазари" са военни пенсионери, заявиха пред Бележник.бг група търговци от централния пазар в Добрич. Преди, когато дружеството беше частно, служителите бяха само четирима, но имаше ред. Сега, не стига че бройката набъбна, ами ни управляват приятели на съпруга на кметицата Детелина Николова, който е военен пенсионер, негодуваха производителите продавачи. Те изброиха поименно кои са военните пенсионери в общинската фирма.
Бележник.бг потърси офциалната позиция на община Добрич и изпрати писмени въпроси до пресслужбата на кметството. Колко военни пенсионери работят във фирма "Общински пазари", попитахме ние.
"В общинското предприятие "Общински пазари" няма назначени на работа военни пенсионери", гласи официалният отговор на община Добрич.
Междувременно в редакцията на Бележник.бг пристигнаха нови сигнали за военни пенсионери, назначени като шофьори в община Добрич. За да разсеем всякакви спекулации, предлагаме на своите читатели да изпращат писма по темата на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
След това заедно ще направим подробна проверка.

Коментари  

+1 #11 мнение 27-01-2017 11:59
2016-2017 има военни песионери на работа в общинските структури.
Все още политиката на Общината и на Директорите на общинските структури не се е променила и при новия кмет
Назначават се военни пенсионери на работа за да получават и пенсия и заплата разбира се. Общо известно е че военен работа не върши и само може да командва. Така пенсия от 800 лева и заплата от 500-700 лева никой не би отказал. Това е дискриминация към младите хора и затова напускат града и страната.
Не трябва да се допускат до кандидатстване пенсионери които са навършили пенсинна възаст и са придобили правото на пенсия от държавата
А на тези "Директори" и комисий по назначаване да им се търси отговорност и проверка.
В частния сектор могат да работят военни но обикновенно там са Пазачи тъй като за друго не стават а в общинските структури ги вземат като "кадърни и знаещи"
Цитиране
-6 #10 Познавам 27-10-2014 18:27
Познавам много бивши военни. Повечето работещи на обекти като охрана са все такива. Заплатите са им 300 лева, а условията на работа под всякаква критика. Зимата транспорта до и от работа е с много разходи. Забавяне на заплати. Унижения. Вменяване на задължения. Без договори или на 4 часа. Плащат колкото да не умрът, а те работят колкото да не заспят.
Цитиране
+1 #9 didka1104 13-10-2014 14:20
Ima problem to za nas mladite nqma rabota ,te veche sa na pensiq da si xodqt.
Цитиране
+12 #8 уточнение 14-09-2014 07:25
Когато "общински пазари"беше търговско дружество работеха общо 8 души.Освен това имаше и 6 микропазари.От публикацията става ясно,че вече са 14.Любопитно е не само това общинско предп риятие,а другите,които се нароиха през периода на властване на детелина как са набъбнали?!
Цитиране
+5 #7 Брояч на пенсионери 12-09-2014 22:11
Трима от 14-те служители в общинската фирма "Общински пазари" са военни пенсионери, заявиха пред Бележник.бг група търговци от централния пазар в Добрич. Преди, когато дружеството беше частно, служителите бяха само четирима.

ВИЖ СА МА, ЮЛИЯНО!
Преди бяха трима, а сега са само четирима...
Цитиране
+7 #6 коректна 08-09-2014 11:49
направете проверка но със съдия ще ви е нужен много работи ще лъснат дано успеете но много се съмнявам
Цитиране
+16 #5 деси 08-09-2014 11:44
това за военните пенсионери е истина проверете и вижте какво е работил преди това самият управител на пазара в момента много ясно че кметицата лъже има толкова млади хора с подходящо образование за тази работа но не са нейни хора тези само дето са в управлението на пазара нищо на правят по цял ден само заплатаджии тая шуробаджанащина в града никъде я няма явно целта е да го разсипят и да продадат терена за мол на пак на някой уж консеционер бооооклууууцииии прокурор трябва да я провери тая община тогава ще хвърчат глави
Цитиране
+17 #4 88 06-09-2014 15:53
Некоректно е да се назначават пенсионери, при положение, че има толкова млади безработни. На тези военни пенсионери, години наред сме им плащали осигуровките, за никаквата работа, която уж са вършили, а сега вземат и таван на пенсията, и хляба- разбирай перспективата на младите. Трябва със закон да се ограничат трудовите права на пенсионерите, най-вече на тези от полицията и армията.
Цитиране
-13 #3 korekten 06-09-2014 09:43
Военните пенсионери не стават за работа ли? Та те са управлявали много повече хора от тези, които сега са им подчинени сега. Не са възрастни, в работоспособна възраст са. А и интелекта им е на много нива над тези, които се жалват не знам от какво, а и не се разбира от какво. Всички пенсионери имат възможност да работят след пенсионирането си според законите на страната. КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА?
Цитиране
+10 #2 възмутен 05-09-2014 20:13
военни или не,има ги 4-5 най-малко пенсионирани в друго общинско предприятие-устойчиви дейности-озеленяване
Цитиране