Петък, 1-ви декември 2023 г. | 21:02:33

Забележник

ГЕРБ възпитава учениците в патриотизъм с лични средства

Миналата седмица от община Добрич изпратиха едно патриотично прессъобщение, с което уведомяваха обществеността, че "в навечерието на Националния празник на България – 3 март, Община Добрич заедно с народните представители и общинските съветници от ПП ГЕРБ ще подарят на всички училища националния трибагреник и книгата на Красимир Узунов "Бойните маршове на честта и славата на България". Виж тук!
Наша проверка установи, че луксозното томче съдържа 17 марша и диск със записани части  от някои бойни химни. Книгата е издадена от "Хеликон" и е с корична цена 80 лева. Заинтригувани решихме, че е добре да научим повече за скъпия подарък и изпратихме до общината следните въпроси: Колко бройки от книгата са закупени? Каква е сумата, която община Добрич е заплатила? На каква стойност е цялото дарение?
От уточнението, което кметството изпрати до Бележник излезе, че изпратеното преди това прессъобщение е било некоректно, защото средствата за дарението не били общински, а лични. Ето какво гласи отговорът на общината:
"Средствата за дарението  на книгата на Красимир Узунов "Бойните маршове на честта и славата на България" и националния трибагреник не са от общинския бюджет, а са лични – на народни представители, общинските съветници от ГЕРБ, кмета Детелина Николова и ПП ГЕРБ. Целта на дарението е децата на Добрич да се възпитават в патриотичен дух и преклонение пред паметта на знайните и незнайни герои на България."
Приемаме без капка съмнение това уточнение, но не проумяваме:
1. Какво общо има общината с едно лично дарение? Защото кметът Детелина Николова и само Детелина Николова не са тъждествено равни.
2. Не беше ли редно прессъобщението за патриотичния партиен подарък да бъде изпратено от партия ГЕРБ? Или община Добрич е придатък на партията?
3. Ако голямата цел на партия ГЕРБ е "децата на Добрич да се възпитават в патриотичен дух и преклонение пред паметта на знайните и незнайни герои на България", защо не започнат от закона за образованието или от съдържанието на учебниците? Защото добре поднесените факти от националната ни история възпитават много повече в патриотизъм, отколкото откупката на луксозно издание, сътворено от медиен бос!

Коментари  

0 #1 обективен 03-03-2015 11:03
Колкото повярвахме на първото некоректно прессъобщение,толкова вярваме и на "коректното"!!!Ние позволяваме вече 12 години да ни лъжат най-безобразно.
Цитиране