Петък, 1-ви декември 2023 г. | 21:59:07

Забележник

Гъделен Костадинов гъделни постове сънува

Една майтапчийска информация броди от два дни в нета – шефът на музея в Добрич Костадин Костадинов щял бил да става заместник-министър на образованието. Инфото е публикувано в сайт с впечатлявощото име Гъдел нюз, а под главата му се кипри още по-впечатляващ слоган: "Новините, каквито трябва да бъдат... на шега:)". После в анонимен текст, спуснат под снимките на Кунева и Костадинов, гъделно описват как Румен Радев поканил в служебното правителство (?) супер патриота Костадинов, а пък Кунева била в прединфарктно състояние. Що ще Кунева в правителство на Радев, никой не обяснява. Няма лошо от малко смях,  казахме си ние и продължихме да четем в очакване на още гъдел. За съжаление обаче хуморът изведнъж изчезна в следващите редове. Там съвсем сериозно описваха колко голям патриот е Костадинов, правеха реклама на неговата партия и на авторския му продукт, който той нарича учебник и разкриваха колко патриотични промени ще въведе той в образованието. Вероятно го пишеха, за да ни обяснят какви трябва да бъдат новините, ама на шега.
За да отсеем сериозното от несериозното, ние звъннахме на патриота по телефона. Първо започнахме с шеговитата част. Господин Костадинов, попитахме, вярно ли е, че ще ставате зам.-министър на образовинието? Вместо да се разсмее, шефът на музея  отговори съвсем сериозно и като политик, който е в голямата игра. "Не коментирам!", беше краткият му и съвсем сериозен отговор.  После гласът в слушалката се смили над любопитството ни и продължи досущ като един Големанов: "Днес цял ден отговарям така на всички, които ме питат." Е, от цялата работа ще ви се завърти името по медиите, не се поддадохме ние. "Не коментирам!", отново отсече с непоколебима твърдост той. За да влезем в суматохата около негово име, ние пробвахме да го погъделичкаме: А след като подпишете договор за този пост, ще ни се обадите ли? Костадинов обаче беше като навита пружина. "Не коментирам!", натърти той и ни отказа да питаме за сериозната част в инфото.
Щото току виж неговите сериозни начинания се оказали просто една шега. Все пак по-важното е да си мислим насериозно, че някой някого кани за високи постове. А тези работи без автореклама не стават. Гъдел бе, майна!