Вторник, 5-ти декември 2023 г. | 10:51:15

Пресечки

Страхува ли се Детелина Николова от среща с пострадалите от наводнението?

Снимка: Кадър от видеото на Добруджа ТВСнимка: Кадър от видеото на Добруджа ТВОтворено писмо, адресирано до кмета на общината Детелина Николова, огласиха днес от стълбите на кметството пострадалите от наводнението добричлии. Градоначалничката обаче не пожела да слезе при протестиращите, въпреки че е била уведомена за проявата предния ден. Писмото на потърпевшите, съдържащо много въпроси за действията на общината преди и след потопа, бе прието от зам. кмета Надежда Петкова и секретаря на ведомството Румен Русев. Малко по-късно от кметството разпространиха прессъобщение, от което научихме, че "Кметът на Добрич Детелина Николова лично ще се срещне с пострадалите от наводнението граждани." При какви условия може да стане личната среща, става ясно от следващото изречение.  "Община Добрич ще отговори на поставените въпроси, но не приема опитите за ескалиране на напрежението от лица, които не са пострадали при опустошителното бедствие, а се възползват от ситуацията, за да всяват недоверие, хаос и противоречия."  От горните цитати става ясно и нещо друго.  Днес е 16 юли. От кошмарното наводнение са минали 26 дни. Независимо от твърденията на общината през изминалия период, лична среща между пострадалите и кметицата не е имало. Както не имало и официална позиция на общината за причините за наводнението. И въпреки че общината не е информирала своите съграждани, е информирала достатъчно добре себе си, че "лица, които не са пострадали при опустошителното бедствие, се възползват от ситуацията, за да всяват недоверие, хаос и противоречия".
Вероятно заради наличието на такива користни съграждани Детелина Николова не е слязла при пострадалите.  Разбираме мотивите на госпожата, както я наричат нейните подчинени.  Права е – обикновеният човек трябва да се пази от срещи с лоши хора. Един градоначалник обаче е длъжен да се среща с всички свои съграждани данъкоплатци. Особено ако му дойдат на крака. Защото е по-добре да го търсят за среща, отколкото да престанат да искат да се срещат с него.

Коментари  

+2 #4 niki jordanova 17-07-2014 23:00
Едва ли ще се срещне с всички от вас пострадалите!Много минаха през тези дни и снимаха и всяко чудо за три дни а вече минаха 27 дни никой не ни е помогнал от никъде а накрая ни обвиниха че всяваме хаост.Никой не може да да ни съчувства докато не го преживее същия потоп!!!
Цитиране
+3 #3 ив 17-07-2014 08:20
Тези които се чувстваме засегнати от изявлението на госпожата сме готови да и докажем със снимков материал да и докажем как не сме пострадали! Нека и тя да докаже кой от нас се "възползва",сякаш има от какво.Ние искахме само да ни се отговори САМО КОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА ПОЧИСТВАНЕТО,никакви други искания!
Цитиране
+3 #2 Дияна 16-07-2014 21:35
Щом не сме от пострадалите , явно нямаме право да сме съпричастни ... Тука се обърках нещо :))) Сериозно ли го мисли , че и го казва г-жа кметицата?
Цитиране
+3 #1 Елица 16-07-2014 20:40
Юлияна, поздравления за работата ви като разследващ журналист. Впечатлихте ме със статията си "Разбра ли властта откъде дойде потопът в Добрич"
Цитиране