Петък, 12-ти юли 2024 г. | 17:51:57

Новини

Здравният министър: Добрич е критична точка, очакваме да бъде сключен дотовор с инфекционист

Критична точка в страната в момента е Добрич, обясни днес на брифинг в Кюстендил здравният министър Костадин Ангелов. Ето какво още каза той за Добрич:
"В Добрич  имаме проблеми с обезпечаването на достатъчен брой инфекционисти. Очакваме да бъде сключен граждански договор с колега инфекционист, който е работил в болницата и по този начин болницата да възвърне договора си със здравна каса по 104-та клинична пътека, така че нещата да се оправят. Там имахме проблем с разделянето на потоците. Когато пътувах насам говорих с д-р Ангелова, която е директор на РЗИ. В момента нещата изглеждат контролирани.
Искам да изкажа съболезнованията  си на семейството на нашия колега от Добрич, кардиолог, който загуби битката с тази болест. Той е поредният от героите в бяло, които загубиха тази битка. Да, имал е придружаващи заболявания, но...
Знаете ли, мерките са много прости. Те са: мийте си ръцете, пазете разстояние един от друг, носете маски, когато сте в затворени пространства. Така, както сме близо един до друг сега, пак носете маски! Няма други мерки. Ако ние осъзнаем тези мерки, много по-малко хора ще губят битката от нашите редици. Защото, ако можем да кажем, че войната ще я спечелим,  ние ще я спечелим именно благодарение на колегите от РЗИ, именно на колегите в болниците, именно на медицинските сестри, които не достигат в цялата страна. И на които искам да изкажа личната си благодарност.
Трябва да се научим да бъдем разумни хора и да не вярваме на лъжи.

Последни новини