Понеделник, 11-ти декември 2023 г. | 19:17:45

Новини

Вторият машинист от влака ковчег се разболява тежко след пожара

30-годишният Георги Николов, който по време на пожара във влака София – Кардам е помощник-машинист, отключил четири заболявания и в момента е пенсионер по болест. "След инцидента получих нервен срив, постепенно се разболях и станах инвалид през 2010 год.", пише той на страницата си във фейсбук.  Мъжът живее в Горна Оряховица, има семейство, което не може да издържа. "Три години стоях вкъщи, без да мога да излизам, разказва Георги Николов. От три години е безработен и   не може да се справя с ипотечния си кредит. Доверява, че съвсем скоро ще му вземат апартамента.
Ето как описва съдбата на Георги Николов търновският вестник "Борба" във броя си от 27 февруари 2015 г.: "Вторият машинист понесъл трагедията във влака изключително тежко. Той изпаднал в депресия, всеки ден повторно изстрадвал случилото се, а нощем чувал писъците на жертвите в огнения ад. "Знам, че нямам вина, но въпреки това изпитвам такава. Сигурно така би се чувствал всеки колега на моето място", обяснява Николов. Днес младият мъж с малко дете вече е пенсионер по болест с мизерна пенсия и 4 заболявания. Само за едното от тях – болестта на Бехтерев, месечно са необходими по 1200 лв. Пари, които здравната каса не поема. Въпреки заболяванията, мъжът иска да работи, за да бъде пълноценен съпруг и баща. Работа обаче не може никъде да си намери и това го убива."
От страницата на фондация "Едни от нас" във фейсбук бившият вече машинист моли добри хора да му помогнат да си плати ипотечния кредит:
"Моля помогнете ми да оставя след мен нещо на дъщеричката ми като си изплатя заема и прехвърля на нейно име апартамента. Ако може да отделите по 0.20, 0.30, 0.50 стотинки, или колкото са ви на сърце. Не задължавам никого, само се моля за добри хора, защото знам че ги има и дано ми помогнат. За целта оставям банкова сметка където е и заемът. Ако случайно се съберат пари за покриването му, веднага ще спра сметката, за да не събирам излишни пари, които могат да отидат при друг в нужда. Ще кача официално документ, в който ще пише къде са отишли парите.
Сметка в лева: BG96UBBS80021057852012 Банка Обб BIC:UBBSBGSF
Сметка в евро:
BG84STSA93000019016398
Банка Дск: BIC: STSABGSF
PAY Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Оставаща сума – 32 397.89 лв. До този момент са събрани 2 960 лв
Aко някой може да ми помогне, съдейства или предложи почасова работа, отговаряща на сегашното ми здравословно състояние, ще съм благодарен на това."

Коментари  

0 #1 име 28-02-2015 17:05
много са такава ситуация, няма работа, имат ипотеки...да го продаде и да си купи по-малък със остатъка, възможно е да се правят подобни сделки при нотариуси
Цитиране
Последни новини