Петък, 21-ви юни 2024 г. | 16:45:46

Новини

Вдовицата Милена може да се върне при майка си

Милена СъбеваМилена СъбеваИма възможност вдовицата Милена да се върне при майка си, обясни  пред Бележник директорът на Дирекция "Социално подпомагане" в Добрич Магдалена Миткова. Майката на две деца, която снощи бе настанена в защитено жилище, е получила днес пълно съдействие от социалните работници.
Припомняме, че Милена Събева се оплака, че има ултиматум да напусне приюта към храма "Света Троица", защото историята й е огласена от журналисти. Оказа се обаче, че Милена е скрила някои факти от живота си. 33-годишната жена имала и 14-годишна дъщеря Стефани, която отглежда бабата, т.е. майката на Милена. Тази сутрин представители на Агенцията за закрила на детето и на Дирекция "Социално подпомагане" са посетили църковния приют, а после се срещнали и със самата Милена. Преди това социалните работници  провели разговор с майката на 33-годишната вдовица. Майката на Милена помолила за няколко дни време, в което да обмисли възможността да приеме щерката с двете деца. Ако този вариант не сработи, социалните работници ще помислят и за други начини за съдействие, обясни Магдалена Миткова.
Милена Събева също има срок до 14 април, докогато трябва да вземе решение, дали иска да се върне при майка си, или да предприеме нещо друго.
От "Социално подпомагане" проучват има ли вдовицата право на социална пенсия, или на помощи за деца сираци.  
Редакционен коментар:
Налага се да повторим, че веднага след като чухме жалбата на Милена за проблемите й в приюта, потърсихме и другата страна. Отец Емануил обаче не пожела да говори за Милена. След като публикувахме историята, бяхме засипани с нелицеприятни слова, атаки и заплахи от хора, близки до църковния приют. Пристигнаха и непристойни анонимни съобщения за интимния живот на Милена.
Категорично заявяваме, че не публикуваме анонимни сведения и не надничаме в интимния свят на хората. Бележник е отворен за всички позиции, но съобщени по официален път, с ясен източник на информация и при спазване на законовите изисквания. Ако сме поискали официално позиция и не сме я получили, няма как да я публикуваме.
А, ако хората от приюта наистина са забелязали нещо смущаващо в поведението на майката Милена Събева, то би трябвало отдавна да са сигнализирали  съответните социални институции, а не да словоблудстват и да атакуват в нета журналисти и миряни, които искат да помогнат на деца в беда.

Коментари  

+1 #1 Иванов 11-04-2015 16:15
Готов съм да застана пред която иа е медиа за да потвърдя думите си.Аз съм един от дарителите на този приют,казвам го не за да се изтъкна,а за да ви кажа моята гледна точка. Въпросната Милена Събева която твърди че има миома и са и трябвали пари за лечение,отидете при гинеколога и вземете сведение дали е миома или аборт.Въпросната млада рускиня която има апартамент в кв. Балик е само на 68 г. може би изживява първа младост,според думите на Милена Събева.За престоя си от 6 месеца както твърди тя,можете сами да разберете колко контактува с другите,защото въпросната рускиня няма такова жилище,а и младоста и вий си преценете.Не знам как г-жа Велчева пише за неща които не е проверила .Много лесно е да оплюем някого,но някой замисля ли се как се издържа този приют.Аз говоря от мое име,дарявам защото виждам какво се върши с моето дарение,колкото и да е малко то.Разучете всички гледни точки и тогава както казва г-жа Велчева хвърлете камъка.Между другото г-жа Велчева попитаите колко деца има наистина,и с тези в приюти.Г-жа Ирен за вас само ще кажа,цигани,мангали пределно Ви е ясно че за клевета могат бда Ви съдят,просто се чудя защо Ви търпят,а не Ви подведат под отговорност.Нека да не опорочаваме доброто което се върши в храм''СВ.ТРОИЦА'' заради една жена която майка и се чуди дали да я приеме,и заради една журналистка която по тези празници иска да получи известност.ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ
Цитиране
Последни новини