Петък, 12-ти юли 2024 г. | 16:14:20

Новини

В полицейската сводка: Изобилие от пияни шофьори, които карат без книжка

Ако човек чете всеки ден полицейските сводки, ще се ужаси от количеството пияни и неправоспособни шофьори, залавяни ежедневно по пътищата.
В Генарал Тошево пиян и без книжка блъска беемвето си в паркиран автомобил и в стълб. Случката става малко след полунощ на 6 октомври по ул. "Патриарх Евтимий". 35-годишният водач М.М. от село Присад е със счупен крак. В кръвта му има 2,30 промила алкохол, а от направената справка в информационните масиви на МВР става ясно, че е неправоспособен – лишен от право да управлява МПС по административен ред.
На 6 октомври, около 20:40 часа в с. Жегларци е спрян за проверка лек автомобил "Сузуки" с варненска регистрация. Водачът е 27-годишният К.Р.  от шуменското село  Пет Могили. Проверката в масивите на МВР установява, че водачът е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред.
На 7 октомври, около 00:35 часа в с. Оброчище, автопатрул подава сигнал със стоп палка на лек автомобил "Ауди", но водачът не се подчинява и продължава движението си в посока град Добрич. Малко по-късно аудито е намерено изоставено на черен път в землището на с. Църква. Оказва се, че шофьорът е криминално проявеният Д.А. (32 г.) от с. Сенокос. А регистрационните табели на колата му пък били за лада, не за ауди,
В първия час на днешния ден катаджиите спрели за проверка фолксваген с варненска регистрация, който се движел по бул. "Русия" в Добрич. Дрегеръг отчел 1,88 промила в кръвта на 30-годишния водач Р.Р., родом от село Стожер.
Последни новини