Вторник, 5-ти декември 2023 г. | 11:13:14

Новини

Цветан Цветанов: Добрич е катастрофата за ГЕРБ

Добрич е областта, която се представи най-зле на изборите. Резултатите от вота показват изключителна демотивация на структурите на ГЕРБ в Добрич и това доведе до тази катастрофа. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ, лидер на парламентарната група и шеф на националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов пред кметовете и областните председатели на първата политическа сила в страната. Видеото с неговата реч на 1 декември, можете да изгледате тук.
В 39-минутно слово Цветанов прави анализ на изборните резултати в цялата страна. Близо 7 минути от този анализ са посветени на Добрич.
"С всичките, с които съм говорил в тези години и с националния предизборен щаб и с всички, които са тук, всички знаеха, че Детелина Николова е безспорният победител в тази предизборна кампания и ще си бъде кметът, който отново ще бъде избран.", казва заместникът на Борисов пред кметовете. Добавя, че и социfлогическите проучвания имали същата прогноза и нищо не водело до това, което се случило – да има втори тур. Според Цветанов Добрич е областта, в която трябва да бъде концентрирано изключително голямо внимание и на централното ръководство, и на партията и трябва да бъдат търсени допълнителни възможности от съседни общини, които да провокират някакъв живец и да бъде възродено доброто име на Добричка област. Подчертава, че в Добричка област ГЕРБ е спечилила само една община – Шабла, която е най-малката община. След това раглежда в низходяща градация резултатите от град Добрич. През 2007-ма ГЕРБ имали 22 хиляди гласа за кмет, през 2011-та – 23 хиляди, а през 2015-та подкрепата се свила до 14 хиляди гласа на първия тур и накрая паднала до 11 хиляди гласа на балотажа. Цветанов анализира и съотношението в общинската листа, където през 2007-ма партията му имала 17 хиляди, през 2011-та – 20 хиляди, а през 2015-та гласовете се сринали до 10 хиляди. Изключителено голям спад, коментира партийният фунционер. "Това не е някакъв упрек към Румен Иванов. Сега всички да кажем: "Той е виновен!", но  смятам, че там има много какво да се направи. Смятам, че трябва да отворим възможността към останалите общини – Каварна, Балчик, Добричка община." Цветанов обяснява, че през следващите месеци всяка една община от страната ще бъде гледана персонално и анализирана заедно с колегите на областно ниво.  "Укрепването на партията минава с борбата, която трябва да продължим", заключава зам.-председателят на ГЕРБ.

Коментари  

0 #10 обективен 23-02-2016 13:06
Катастрофата в Добрич е заради детелина,в областта пак заради нея,защото бяха я помъкнали по другите общини да им я препоръчват като гарант за успешно управление! А откогато я натрапиха за областен управител подкрепата за ГЕРБ падна под 10%.
!
Цитиране
+4 #9 добричли 03-12-2015 11:57
Защо ви е толкова свидна Детелина? Защо я натрапихте на цялата област като областен управител?Е, на този пост няма как да я изберем и да я изгоним, защото имате някакви интереси тя да не е от този край. Пуснетео я в плеванско - там дори циганите от нейното село няма да я изберат, нищо че може да чупи стойки в кючек и да играе върху маси по манастирите.
Цветанов,вие наистина се държите като ощипани моми от ГЕРБ.
Елате още веднъж да ни говорите за големите ползи от шистовия газ /може тук да е заровено кучето/. Оставете тия безморални селяни от други области да кадруват и управляват кротките добруджанци, да плашат, да унижават , да си събират процентите от проектите, да присвояват с"игри" чужби собствености,.. да ни се подиграват. Може да не цвете новия кмет, но той е наказателен вот за детелинка.
Цитиране
+3 #8 PEEV 02-12-2015 21:32
АКО НЕ БЕШЕ ДЕТЕЛИНА КАНДИДАТ НА ГЕРБ .... КМЕТА ЩЕШЕ ДА Е ОТ ГЕРБ !
Цитиране
+8 #7 123 02-12-2015 11:33
Изглежда че не искат да повярват за случилото се. Не разбраха ли че Добрич наказа ГЕРБ.
Цитиране
+7 #6 Нона 02-12-2015 10:28
Главния кукловод Румен Иванов да си подава оставката! Хич да не чака на яслата на новия кмет на баща му.....Нали си взе парите, не е нужно и проектите да ограби
Цитиране
+10 #5 Откровен 02-12-2015 09:47
Ами кого да обвиняваме г-н Цветанов ако не точно Румен Иванов след като той допуска герои от криминалните хроники като Живко Мартинов и Вальо Цуцито от Каварна да управляват и кадруват в цялата област вместо него?
Цитиране
+4 #4 Мариян И. 02-12-2015 09:01
ИСКАМЕ ПРОВЕРКА НА ЗАДГРАНИЧНИТЕ СМЕТКИ НА РУМЕН ИВАНОВ! И КАК ТОЧНО СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЗА НОВИЯ КМЕТ СА ЗАХРАНЕНИ!!!!
Цитиране
+7 #3 Илиян 02-12-2015 08:59
Докато ченгета като Румен Иванов командват парада в Добрич ще е така. Кликата на Иван Паткана, Младен Матеев и Румен Иванов съсипаха реномето на ГЕРБ Добрич. Тия хора са позор за града. Техните фирми обсебват всичко и пак ще го правят защото застанаха зад новия кмет. Цветанов да не се прави на ощипана булка, ами да разкара Румен Иванов от играта. Десет години тоя Дупедат един път не взе думата в парламента, един път не изказа позиция и не направи нищо за Добрич! Нали можело да се отзовават?!?! Е хайде отзовете го!!! Направете нещо!!!
Цитиране
+8 #2 обективен 02-12-2015 04:39
Ех,Цветанов,Цветанов,Добрич е катастрофа не само за ГЕРБ,а за трудолюбивите добруджанци.Вие допуснахте едно плевенско менте да безчинства 12 години и заедно с шизофриничният си съпруг и някои приближени заместници да превърнат града във феодално владение.Боли Ви и за листата на ГЕРБ-нали предоставихте на нея да я реди.Жалко,че сте се доверили на социологическите проучвания на съпруга и.Градът се освободи от детелининото иго,а Вие я натрапихте на областта.Изцепките и продължават и
това е окончателното съсипване на партията Ви в областта.
Цитиране
+13 #1 Josarian 01-12-2015 19:50
М-м-д-а-а-а... За ГЕРБ, Добрич, наистина се оказа катастрофа! Плевен също! Пловдив на косъм я избегнаха, разбрахме по какъв начин!
Но да се върнем на Добрич...! В Добрич, ГЕРБ залага на компрометирани и с лошо име кандидати! Основно пребоядисани комунисти, ченгета и доносници! Прекалено много си повярваха хора, като Живко Мартинов и ръководството на ГЕРБ, вместо да ги отстранява ги лансира! Прекалено самоуверена и надменна стана и Детелина Николова! Заобгради се с няколко нейни протежета и реши, че всички са задължени да я харесват! Лоша шега и изигра и пенсионирания военен летец, който обикаля по цял ден града и се хвали, колко направила жена му, колко била близка с Бойко и, какво щяло да се случи на тези, които пречели! Да, видяхме колко е близка с Бойко, че по спешност я назначиха за областен управител с, което отблъснаха още повече хората около себе си!
Погледнете назначенията на ГЕРБ! Пенсионирани милиционери, военни, комунисти и хора на ДПС! От време на време назначават и някой по-свестен, като не след дълго гледат да го разкарат, защото не иска да влиза в схемите на Живко Мартинов или на някой друг важен, като него! ГЕРБ са обречени с такива депутати и кандидати за кметова, поне в Добрич и областта!
Цитиране
Последни новини