Понеделник, 11-ти декември 2023 г. | 17:46:44

Новини

Ти да видиш – полицията в Тошево се задейства и задържа знаков ало измамник

43-годишен престъпник от град Ветово, знакова фигура в телефонните измами, задържа полицията по време на съвместна акция на служителите на РУ МВР Генерал Тошево, ОД МВР Добрич, ОД МВР Разград и ОД МВР Русе.
Ченгетата тръгнали по следите на измама, станала на 24 януари в Генерал Тошево. Към 15 часа неизвестен звъннал на 68-годишна жена, представил се за служител на МВР и й обяснил, че се провежда акция по залавяне на телефонни измамници. Помолил пенсионерката за съдействие и тя се вързала. Малко по-късно жената оставила пред входа на жилището си 12 450 лева, 100 евро, 50 английски лири и 19 грама златни. Към 18 часа подала сигнал, че е измамена.  
Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия от служителите на РУ МВР Генерал Тошево, ОД МВР Добрич, ОД МВР Разград и ОД МВР Русе. В района на централната жп гара в Русе е установен и задържан извършителят на деянието – 43-годишният Н.А от Ветово, който е криминално проявен. За него се знае, че е  "знакова фигура по линия на "телефонните измами", пишат от пресцентъра на ОД на МВР в Добрич. В хода на работата става ясно, че Н.А. е съпричастен към извършена втора телефонна измама в град Генерал Тошево на 25 януари. Тогава 70-годишен мъж е предал сумата от 300 лева за капаро на радиатори.
Златните накити и парите на тошеввката в лева, евро и английски лири са открити и иззети по надлежния ред. С прокурорско постановление, мярката за задържане на арестанта е удължена на 72 часа.
Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност продължава.
Последни новини