Петък, 23-ти яевруари 2024 г. | 09:40:23

Новини

Шофьорка на опел даде газ и се заби насрещно в пътнически бус край Кардам снощи

29-годишна водачка натисна газта на опела си, блъсна се в мантинелата и се заби в пътнически бус от насрещното движение край Кардам, съобщават в бюлетина на ОДМВР Добрич.
Съобщението за катастрофата е получено на 4 октомври, около 18:18 часа. Произшествието е между опел с добричка регистрация и автобус "Мерцедес", също с добричка регистрация.  Зад волана на опела била 29-годишна водачка, която се движела с несъоразена скорост, загубила контрол над МПС-то и се блъснала в крайпътната мантинела. След удара леката кола изхвърчала в насрещното движение и се забила в идващия отсреща пътнически автобус. Най-пострадала от сблъсъка е шофьорката на опела, която е настанена в МБАЛ "Св. Ана" град Варна с диагноза гръдни травми, фрактура на долен крайник и съмнение за вътрешно мозъчна травма. Има опосност за живота ѝ. Водачът на автобуса и пътниците са с леки травми, освободени за домашно лечение.
На 4 октомври, около 09:05 часа пиян водач на специализиран товарен автомобил обърнал тежкото возило в канавка край Стожер. Движение с несъобразена скорост и 1,35 промила в издишания от водача въздух са причините за ПТП-то, в което  шофьорът получил травма на три ребра. Освободен е за домашно лечение.
По случая е образувано бързо полицейско производство
Последни новини