Събота, 2-ри декември 2023 г. | 17:18:52

Новини

Село Златия бедства без вода цял месец

Цял месец стояхме без вода. Пуснаха я миналата седмица за два дни и край. Крановете пак са сухи. Положението вече е извън контрол. Това алармираха вчера пред Бележник жителите на добруджанското село Златия. Проблемът тръгнал още от април, когато изгоряла помпата. От ВиК сложили временно устройство с малка мощност. Бил въведен и някакъв режим, в който пускали вода само за по час-два  сутрин. Заради ниското налягане обаче водата едва църцорела в долната махала, а в горната чешмите си останали сухи. Цял месец мъкнахме бидони от кладенци и извори. Трагедия – животните жадни, вкъщи – мръсотия, жалваха се хората. Жителите на Златия са около стотина и повечето възрастни. Безводието просто ги съсипало. Миналата седмица водата най-сетне бликнала от чешмите, но радостта траяла само два дни – вторник и сряда. Налягането пак паднало. Течността прокапвала само рано сутрин и то пак само в долната махала. Днес вече водата спряла навсякъде. От ВиК ни отговориха, че налягането пада, защото арендаторите си пълнят цистерните от противопожарните кранове, ядосваха се местните.
Бележник се свърза с шефа на ВиК Петър Калчев. Той първо каза, че водата не достига по принцип. После обеща да провери конкретния случай.

Коментари  

0 #2 Josarian 05-06-2015 23:12
Е, как така? ВиК има такъв специалист за директор, а в Златия няма вода от един месец!
Прави впечатление, че добричките медии добре прикриват и замазват всякаква информация свързана с ВиК! Всички знаят, че Калчев е затънал до ушите в дългове и е назначен въпреки конфликта на интереси! Интересно защо...?!
Цитиране
0 #1 С.Стоянова 02-06-2015 20:09
То тоя проблем не е от вчера или от няколко месеца ...той е от години -но на никой не му пука как в горната махала хората живеят-без вода ,която дори и когато я има едвам тече.От много отдавна кметицата ,знае за проблема но си затваря очите както за водата ,така и за нощното осветление...
Цитиране
Последни новини