Събота, 2-ри декември 2023 г. | 16:40:27

Новини

Седем са военните пенсионери, назначени от община Добрич*

Генералска шапкаГенералска шапкаСедем са военните пенсионери, които са назначени в общинските дружества на град Добрич, сочи официална справка, изпратена ни от пресслужбата на кметството. Тя е в отговор на въпроси, зададени от Бележник.бг.
Двама от седмината военни пенсионери са управители на общински фирми. Това са управителят на "Тролейбусен транспорт" ЕООД инж.Митко Митев и управителят на "Автобусен транспорт" ЕООД инж.Росен Русев.
Един военен пенсионер работи  В ДКЦ 2 като организатор ремонт и поддръжка. Останалите четирима под пагон са назначени като шофьори. Двама са в тролейбусния транспорт, третият кара автобус в съответната фирма, а четвъртият водач на МПС е в общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти"
В щата на общинска администрация няма военни пенсионери, посочват от кметството на Добрич. И информират: "Съгласно закона в Търговските дружества за избор на управител няма ограничение за лицето да бъде пенсионер. Такова ограничение няма и в условията на конкурсите за управители на общинските дружества и за директори на общински предприятия, определени от общината."  

*Припомняме, че темата за военните пенсионери предизвика широк обществен отзвук. Интересът към нея беше провокиран от възможна шуробаджанащина в подбора на общинските кадри. А община Добрич е най-големият работодател в града.

Благодарим на всички читатели, които се включиха със сигнали и коментари!

Коментари  

0 #3 обективен 08-11-2014 11:54
Вероятно и на това се дължат "отличните"резултати на общинските дружества!!!
Цитиране
0 #2 Здр.Матеев 08-11-2014 11:32
Преди да пишете по темата прочетете Конституцията на България . Чл 6 ал 2; чл 16; чл 48 ал 1и 3 . Нарушаването на тези права се нарича дискриминация.
Цитиране
0 #1 стоян петров 08-11-2014 11:18
Според Вас много ли са 7 бивши военни при условие, че стотици са служителите в общината и общинските фирми ? Да си военен означава ли , че си по-лош от останалите? Къде са морални ценности? Мисля, че има теми, които са по-важни, отколкото бившите военни, които работят.
Цитиране
Последни новини