Вторник, 25-ти юни 2024 г. | 14:43:51

Новини

Пробват да замажат гафа с учебниците

obshtina-daryava-uchebnitziobshtina-daryava-uchebnitziОбщина Добрич се опитва да замаже гафа с учебниците, научи Бележник. След като съобщихме, че част от пострадалите от наводнението ученици не са получили бумаги, а други са получили неизползваеми пособия, общинарите са решили да поправят грешката си.
Стана ясно, че проблемът е възникнал, защото са ползвани списъци, правени от служители на кметството. Когато комисиите са описвали щетите, са записали, че родители искат учебници за децата. В списъка с нуждаещите се ученици обаче са попаднали само тези деца, чиито родители са се сетили да кажат за потребностите. После от кметството са предприели добра инициатива – децата да бъдат подпомогнати. Не са изискали обаче имената и адресите на пострадалите ученици от училищата, а просто са погледнали техния си списък. Вчера е направено запитване от общината за нуждите на всички пострадали ученици.  
Както Бележник многократно информира, тези злополучни списъци са правени по чиновнически, непълни са и са неточни. Затова доста пострадали семейства не бяха включени в тях за помощи и дарения. Други пък получиха дарения, несъответстващи на щетите.
След протестите кметът Детелина Николова каза пред Бележник, че "хората, когато се раздават пари, не искат никога да претеглят тежестта на другия. Всеки мисли, че той е по-тежко пострадал от другия. Всеки иска да вземе пари!"

Коментари  

-1 #2 засегнат 23-09-2014 11:08
Информацията, представена от т.нар. "журналисти", за пореден път е неточна и непроверена.В нашето училище бяха направени списъци с имената на децата, в кой клас са,списък на учебниците/изготвен от учителите/ и издателството.Ако има проблем и някой не е получил, не мисля, че грешката е на Общината,защото при раздаването на заявените учебници беше уточнено, че ще има допълнително за тези, които не са включени в списъка.Та според мен е въпрос на организация, но не общинска...
Цитиране
+2 #1 обективен 20-09-2014 06:14
Този гаф ще замаже,други се сътвори,като вчерашният-пенсионерските клубове под строй в залата на общината на предизборна среща.Някои от тях с носии и китки на главите?!Не можем да се оплачем в нашият град -гафове и" бисери",които се ръсят вече три мандата могат да запълнят тритомник!
Цитиране
Последни новини