Петък, 1-ви декември 2023 г. | 22:44:05

Новини

Посрещаме Успение Богородично с молитви за спасение от бедствията

България ще посрещне Успение Богородично с молитви за спасение от природните бедствия. С благословението на българския партиарх Неофит в партиаршеската катедрала "Свети Александър Невски" в събота ще бъде отслужен молебен за здраве, утеха, спасение и благополучие на пострадалите жители в районите, сполетени от водната стихия, съобщават от Светия синод.
Църковният обред ще започне около 10:30 ч., след празничната света литургия. Молебенът е във връзка с проливните дъждове и наводненията, сполетели различни селища в страната, предизвикали материални щети и взели човешки жертви, обясняват от пресцентъра на БПЦ.
Междувременно от близо седмица във фейсбук върви призив за Всенародна молитва за спасение на България. Апелът е молитвата да бъде отправена на празничния 15 август и да тръгне отвсякъде, от всички кътчета на страната. Предлага се това да стане в 18:00 часа. Посочени са и допълнителни часове – 06:30 и 12:00. Българският народ да се помоли за спасението и повдигането си, е идеята на организаторите. Единственото им изискване е молитвата да тръгне от сърцето.
В неделя също ще има молебен против природните бедствия, за здраве и благоденствие на населението в Добрич и България. Обредът ще започне в 10 часа в храма "Света Троица" в Добрич. Ще бъде раздаден курбан. Органзатор е Емилия Илиева.
Последни новини