Понеделник, 11-ти декември 2023 г. | 17:55:46

Новини

Полицаи от Добрич се топят, че са подменили костите на изчезналата Силвия

Интрига, че костите на изчезналата през 2011-та година 12-годишна Силвия от село Одринци, са подменени от полицията, тресе отново средите на МВР Добрич, научи Бележник.
Припомняме, че от миналата седмица,  по заповед на Окръжния прокурор на Добрич Пламен Николов се извършват допълнителни следствени действия по случая с изчезналата шестокласничка. Проверката цели да докаже по безспорен начин, че намерените останки са на Силвия.
Каква всъщност е историята? Следите на 12-годишната Силвия Георгиева се губят от обеда на 18 август 2011-та година. Тогава детето отива да си играе с приятелки край селския магазин в Одринци и изчезва мистериозно. Полицията претърсва безуспешно селото, близката гора и язовира край Одринци. Има съмнения, че в изчезването е намесен селският говедар Емил, който задирял момичето. Образувано е дознание, пастирът е арестуван. През 2012-та година семейство отива на пикник в гората на село Дончево и случайно открива кости и части от дрехи. По намерените тогава човешки останки обаче няма тъкан. Как е настъпила смъртта също не може да се установи, защото скелетът е ненакърнен и по него няма никакви следи от насилие.  Експертиза на полицията доказва, че костите са на Силвия, но родителите на момичето отказват да приемат тази констатация.
Водещ разследващ полицай по ДОС-а за Силвия е Евгения Стоянова, а оперативен работник по разследването е доскорошният зам. шеф на ОД на МВР Костадин Харитов. Заради сигнали за корупция миналия месец Харитов бе отстранен от длъжност и изпратен на работа в ОД на МВР Варна.
Междувременно от полицията тръгва нова интрига, че веществените доказателства (кости и част от дрехи), са изчезнали от складовете на ОДМВР – Добрич. 10 дни след установяване на липсата на костите комисар Харитов бил занесъл на разследващ полицай Калин Рачев една найлонова торбичка с кости в нея. Тази торбичка била занесена в склада за веществени доказателства на Второ РУ – Добрич. Дейсйтвието се тълкува като знак, че костите са подменени.  Масло в огъня налива и един инцидент, станал  в 3,20 ч сутринта на 25 май т.г., точно когато междуособиците в ОД на МВР Добрич са във вихъра си и от инспектората на МВР са назначили проверка. Та тогава  пламва колата на разследващия полицай Калин Рачев, който приел торбичката с костите. Има данни, че палежът на автомобила е умишлен и е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
Какви са безспорните факти? В момента костите са в института по криминилогия на МВР за повторна скъпоструваща ДНК-експертиза. Взета е надлежно и кръвна проба от родителите на Силвия.
Резултатът от анализа ще докаже две неща. Първо – дали костите са действително на 12-годишната Силвия. И второ – използват ли полицаите от ОД на МВР Добрич трагедията на едни родители, за да разчистят личните си взаимоотношения.

Коментари  

+2 #2 ален делон 08-07-2016 10:11
Нека се разследват всички началници при ОДП Добрич те са замесени и в други случай,най-добре е да се уволнят и да назначът от други градове,всички до сега се водеха на заплати при бацилите,даже им дават информаций,има начини да бъдат хванати но никой няма интерес от това
Цитиране
+1 #1 Путин 06-07-2016 21:38
А, шизофреника и тука лъснал. Оная "професионалистка" и тя. Страхотен тандем...хахахаахах Бони и Клайд...любов престъпления!
Цитиране
Последни новини