Петък, 1-ви декември 2023 г. | 22:20:52

Новини

Изкопи по водния цикъл зеят опасно сред хлъзгавите улици на Добрич

Опасни изкопи, направени по водния цикъл, застрашават движението по улиците и тротоарите на Добрич. Ако преди снега зейналите ровове предизвикваха просто псувни заради калта, сега представляват реална заплаха за хората.
Девойче върви плътно до зида, за да не падне в изкопа.Девойче върви плътно до зида, за да не падне в изкопа.По улица "Панайот Хитов" например има зейнали трапове още от август. Защо бяха изкопани, никой не разбра, тъй като дейности след това не последваха. Един от рововете е направен точно до входа за паркинга на новострояща се кооперация и по този случай е заобиколен от наклонен терен. Преди тротоарът да бъде застлан със снежна покривка, можеше все някак да се върви. От два дни всяка стъпка по ледената пързалка може да се окаже фатална и минувачът да влезе за части от секундата в двуметровия изкоп. За да не стане беля, живеещите наоколо вървят плътно до стената и бавно преминават през препятствието. По светло обаче. А когато стане тъмно?
А когато снегът започне да се топи и водата тръгне към мазите на блоковете? И колко пъти ще се случва това през цялата зима? Този трап стои зейнал още от август. Защо трябваше да бъде изкопан още през лятото, след като очевидно там ще се работи догодина?Този трап стои зейнал още от август. Защо трябваше да бъде изкопан още през лятото, след като очевидно там ще се работи догодина?

Последни новини