Сряда, 29-ти май 2024 г. | 17:18:12

Новини

Охраната в парка залови три деца, които къртят павета и ги хвърлят в езерото

Откъртените паветаОткъртените паветаОхраната на градския парк в Добрич залови в засада три от децата, които къртят павета и ги хвърлят в езерото, научи Бележник от очевидец, когото ще споменем само с инициалите А.Ц. по негова молба.
Случката се разиграла във вторник между 16 и 17 часа. Три деца на видима възраст около 10-12 години крачели край езерото. Едното започнало да отчеква павета и да ги рита във водата. Служител на охраната току-що бил минал оттам и вървял към "Лебеда". "Настигнах го и му казах, той тръгна да се връща.", разказа А. Ц. Охранителят викнал свой колега и почнали да наблюдават отдалеч дечурлигата. По едно време по-младият хукнал към хлапетата, а откъм мозайката се появила кола на охранителната фирма. Направили засада и заловили злосторниците. Минути по-късно откъм "Русалка" пристигнала и полицейска патрулка.
Поискали от А.Ц. да посочи кое от трите момченца върви пакости. В същото Паветата в заледеното езероПаветата в заледеното езеровреме две от децата сами посочили третото. То пък си признало, че му е за втори път. Този път било хвърлило само две павета, но предния път – четири.
Цветното пано край езерото е обект на вандалщина от началото на годината. Поразиите с откъртените павета дори провокираха граждани да пуснат снимки на обезобразената настилка във фейсбук.
 Последни новини