Понеделник, 11-ти декември 2023 г. | 18:55:41

Новини

Няколко са хипотезите за самоличността на банковия обирджия

Пламен НиколовПламен НиколовРаботим по няколко хипотези за самоличността на извършителя на въоръжения грабеж в офиса на  Societe General Експресбанк в Добрич, който беше извършен на 12 август, каза пред Бележник окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов. Той обаче отказа всякакви подробности за хода на разследването.
По повод появилите се слухове, че откраднатата сума не е две хиляди лева, а 200 хиляди лева, но се прикрива умишлено, окръжният прокурор отсече: "Има официални документи за откраднатата сума, която е малко под две хиляди лева. Аз бях на място и лично говорих с касиера. В тази банка има две каси. Знаете, че там непрекъснато се теглят или внасят пари. Просто във въпросната каса е имало толкова пари, защото вероятно някой преди това е изтеглил голяма сума. Извършителят обаче няма как да знае в коя каса има повече пари в този момент."
Пламен Николов обясни, че в този банков офис няма жива охрана. Сотаджиите пристигнали 3,5 – 4 минути след като касиерът натиснал паник бутона. Защо тази частна институция е решила да прави икономии от охрана е въпрос, на който аз не мога да отговоря, каза още окръжният прокурор.
Припомняме, че на 12 август, малко след 13 часа въоръжен и маскиран мъж нахлу в офиса на Societe General Експресбанк и задигна 1 990 лева. Час-два по-късно Окръжната прокуратура в Добрич обяви, че е започнала разследване на въоръжен грабеж на банков офис срещу неизвестен извършител.

Коментари  

+2 #1 Да, бе... 19-08-2015 21:05
Известните нищо не вършещи срещу неизвестния извършител - пореден епизод!...
Цитиране
Последни новини