Сряда, 29-ти май 2024 г. | 18:28:53

Новини

Новият директор на полицията в Добрич е софиянец, но идва от Варна

Николай Спасов е влявоНиколай Спасов е вляво38-годишният софиянец Николай Спасов е новият директор на ОД на МВР в Добрич. Той идва от Варна, където беше е зам.-директор на ОД на МВР.  Спасов бе представен днес на полицейския състав в Добрич от главсека МВР Георги Костов.
Досегашният шеф на полицията Веселин Колев е пенсиониран, а заместникът му Костадин Харитов преминава в структурата на ОД на МВР Варна. В момента в дирекцията в Добрич върви комплексна проверка.
Комисар Николай Спасов е роден в София. Завършил е икономика и управление в УНСС, а след това и публична администрация в същото учебно заведение. В системата на МВР е от 2008 година. Първото му работно място е в столичното Осмо районно, където е бил разузнавач. На същия пост той е по-късно и в ГДБОП, като се занимава по линия на антикорупцията. След това се завръща в Осмо районно като началник на група, а назначението му във Варна го заварва като началник на група, ресор битова престъпност, в Първо районно към СДВР.
Комисар Николай Спасов е женен. Занимава се с различни спортове, с които поддържа форма.
Припомняме, че до смяната на ръководството на полицията в Добрич се стигна, след като в Инспектората на МВР постъпиха сигнали за корупция срещу Веселин Колев и заместника му Костадин Харитов. А съставът на полицията пък беше разделен на два лагера – единият за Колев, другият за Харитов.
Последни новини