Събота, 2-ри декември 2023 г. | 16:51:37

Новини

Мерят плодовете и зеленчуците на празник на плодородието

Производителите от Североизточна България ще могат да претеглят реколтата си по време на празника на плодородието, организиран от МОЛ Варна. Да претеглим продуктите, за да открием най-гигантските плодове и зеленчуци, достойни за книгата на рекордите Гинес, е мотото на надпреварата, която ще се състои на 18 октомври.
В неделния ден на Пазара на Мол Варна се чакат гости от цяла Североизточна България, които ще представят етнографията, песните и танците на регионите си, автентични ястия от местната кухня и, естествено, плодовете и зеленчуците, които са отгледали. В конкурсите за най-едър плод и най-едър зеленчук могат да се включат всички, които донесат на място продукта рекордьор от своята реколта. За победителите ща има атрактивни награди, а за най-отрупания и най-добре аранжиран щанд на читалищата, които ще се включат в Празника на плодородието, са предвидени специални отличия.
Празникът ще продължи през целия ден и ще бъде съпътстван от благотворителна изложба-базар на плодове, зеленчуци и ястия и от много безплатни дегустации.
Записване за участие в конкурсите – на тел. 0884 041 810 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Последни новини