Вторник, 25-ти юни 2024 г. | 14:35:18

Новини

Мениджърски конфликт в Албена – Станев и Грозева скарани

Красимир СтаневКрасимир СтаневКонфликт между мениджъри раздира курорт Албена. Изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев е заставил финансовия директор и съсобственик Ивелина Грозева да напусне, съобщава "Капитал" в публикация, озаглавена: "Краят на приказката "Албена". Според изданието дамата, която е била 35 години в управлението на компанията, е обвинена, че иска да разпарчетоса елитния курорт "Албена" и да го превърне в онова кресливо и неугледно място, което са "Слънчев бряг" и "Златни пясъци" по Южното Черноморие. Грозева пък твърди, че  води битка за повече права за малките собственици на дялове в РМД-то.
За разрива в отношенията между дългогодишния тандем Красимир Станев, който е лицето на "Албена", и Ивелина Грозева, която бе дясната му ръка в сянка, говори протоколът от общото събрание на "Албена холдинг", проведено на 7 март тази година. Това е някогашното РМД "Албена 2000", създадено преди 20 години, за да участва в приватизацията и управлението на курорта и което в момента държи дял от 54% в публичното дружество. На извънредното заседание акционерите отстраняват Грозева от Съвета на директорите на "Албена холдинг". Мотивът е "диаметрално противоречива концепция за развитие на дружеството". Освен изваждането й от ръководството на "Албена холдинг" Грозева е отстранена и от управата на "Албена инвест холдинг", а през април предстои освобождаването й и от "Албена" АД.
В телефонен разговор с "Капитал" Красимир Станев обяснил, че основното му притеснение е свързано с евентуалната загуба на контрол върху "Албена". Попитан директно за истинската причина за раздора, 63-годишният Красимир Станев изневерил на джентълменското поведение и казал: "Това, че стигаме пенсионна възраст и сме решили да осребрим нашето участие, не е причина да изоставяме начина, по който сме развивали "Албена". Той уточнил, че проблемите между него и Грозева се появили преди 4 - 5 месеца и че възможност за помиряване има. "Всичко зависи от нея. Тя трябва да си промени политиката и визията за "Албена". Аз не мога да направя компромис", отсякъл Станев.
"Донякъде съм изненадана от действията, предприети напоследък от основния акционер по отношение на промяна в управленския екип. Аз участвам в създаването на "Албена холдинг" от самото начало и заедно с колегите от мениджърския екип успяхме да постигнем уникално развитие на бизнеса, което е в полза на всички акционери и представлява пример за туризма и свързаните с това дейности в България. Понякога обаче настъпват моменти, в които основните мениджъри имат различно виждане за бъдещото развитие на групата, както и за ефективността на използваните ресурси в нея, за което съм сезирала органите на управление", обяснява Грозева в писмо до изданието.

Коментари  

0 #1 Мария 22-12-2016 00:43
Така става в момента и с хотел Балкан в гр Габрово Освободиха стари кадри и си взеха свои хора Много клиенти на хотела и ресторанта се оплакват от обслужването и са недоволни от кухнята Ако продължава така този хубав хотел и ресторант в нашия град ще рухне Стози персонал който е в момента в ресторанта клиенти няма да има
Цитиране
Последни новини