Понеделник, 11-ти декември 2023 г. | 17:51:53

Новини

Лихвари тероризират 80-годишна жена заради несъществуващ дълг за декодер

Фирма, събирач на кредити, подложи на страшен терор и заплахи 80-годишна добричлийка, заради несъществуващ дълг за декодер, разказа самата потърпевша пред Бележник. Разполагаме с всички данни на добричлийката, но поради съображения за сигурност ще публикуваме само инициалите й – Д. Д.
Всичко започнало през февруари, когато Д.Д. решила да прекрати договора си за кабелен интернет с Близу. Жената подала молба, прекъснали връзката и минала към друг оператор. Месец-два по-късно започнали да й пращат есемеси, че дължи декодер и трябва да го върне. Нямам никакъв декодер, обясни Д.Д. Наистина веднъж идвал техник с декодер, но като видял, че телевизорите й са от ново поколение и нямат нужда от декодер, си прибрал устройството.
Преди два месеца някакви хора започнали да й звънят по джиесема и да я заплашват. "Върни декодера или дай 120 лева!", крещяли й по телефона. Първо звънели по веднъж в седмицата. Този месец обаче започнали да я тормозят непрекъснато. Дъщерята на Д. Д. подала жалба в Близу за телефонен терор. След проверка от оператора установили, че Д.Д. не дължи декодер. Въпреки това телефонният тормоз продължил. "Звънят ми почти всеки ден  едновременно и по двата телефона – и по стационарния, и по мобилния", оплаква се жената. Тези, които се обаждали, не приемали никакви обяснения. Чашата преляла, когато рано сутринта днес й звъннали пак и казали: "Ако до петък не върнеш парите, ще ти се случи нещо лошо в понеделник". Освен че е възрастна, Д.Д е и болна и тази история й докарала страшен стрес.  
Проверка на Бележник установи, че фирмата, която звъни и тероризира жената е "Кредит Експрес – България" ЕООД. На нашето обаждане отговориха троснато: "Д.Д. дължи декодер". След сложен разговор установиха, че Д.Д. не дължи декодер. На нашата реплика, че пари по телефон не се събират и си има законоустановен ред, от другата страна ни затвориха телефона.
Ако още веднъж ми се обадят, както трудно вървя, ще се вдигна и ще отида в полицията, категорична е Д.Д.
Последни новини