Вторник, 25-ти юни 2024 г. | 16:14:31

Новини

Кметът Детелина Николова се оплака пред наводнените добричлии, че чува слухове

Кметът Детелина Николова сподели днес пред наводнените добричлии какво чува кметът Детелина Николова. "Чувам, че някой продава ваучери, получени от дарения. Чувам, че инициативни граждани в кавички пращат сигнали за нередности при раздаването на даренията. Тези, които търсят под вола теле, написаха писмо до прокуратурата!" Такива реплики отправи градоначалничката Детелина Николова към събралите се стотици граждани по време среща в общината, проточила се повече от два часа. В началото Николова заяви, че иска да сподели своите мисли пред тях. В половинчасово слово, тя обясни, че "сме във време на социална, политическа и икономическа криза. Криза, която не заглъхва и се проявява и с природни бедствия." Ако човек се замисли, каза Николова, ще види, че това са и знаци на природата. "Че сме сторили зло и вината е в самите нас! Не се ли отчуждихме, не дадохме ли шанс на завистта, на злобата да ни завладеят. Отмъщението е между нас. Ние сме хора, а хората имат друго измерение. Трябва да се изправим и заедно да преодолеем тези препятствия." Първата дама на Добрич конкретизира,  че има предвид "граждани, самовъзпроизвели се в някакви комитети". За да подкрепи твърдението си, тя попита риторично: "Знаете ли колко е тъжно да науча чрез медиите какво се случва в Добрич?" После призна, че "сме тук заради тези слухове". Николова многократно обясни, че даренията не ги разпределя общината. Тя само е създала Обществен съвет, който да определи критериите за помощите. "Получих обаждания на телефона, че са пратени сигнали до фондацията за начина на разпределянето на средствата. От там не ми казаха кой праща сигналите, но аз знам кой." Тук залата попита: "Кой праща сигнали?" Сигналите са подавани от Ивка Михнева и Снежана Димитрова, отговори им Николова. След това отсече: "Лично забраних да се изплаща дори една стотинка на гражданите до изясняването на тези сигнали! Срамно е всеки ден да идват сигнали за нарушения. Искам отговорно да помислите, да приемете разума, който ние в продължение на два месеца положихме!"
Във втората част на срещата граждани разказваха за личните си проблеми, а Николова лично записваше имената и адресите им. "Съгласен съм, че има хора, които гледат гредата в окото на другите", каза гражданинът Колчо Колчев. Друга жена обяви, че е много благодарна, защото лично кметицата я посетила в нощта на наводнението. След доволната група обаче имаше и недоволна. Вдигна се шум. "Не ви прилича на годините! Срам ме е! Погледнете побелелите си коси!", опитваше се да надвика хората Николова от микрофона.

sreshta-s-detelina-nikolova-00.JPGsreshta-s-detelina-nikolova-01.JPGsreshta-s-detelina-nikolova-02.JPGsreshta-s-detelina-nikolova-03.JPGsreshta-s-detelina-nikolova-04.JPGsreshta-s-detelina-nikolova-05.JPGsreshta-s-detelina-nikolova-06.JPGsreshta-s-detelina-nikolova-07.JPG

Коментари  

0 #1 Катя 31-08-2014 10:01
Здравейте,
по повод прочетеното това е срам и позор ,че се наричаме хора :sad: ,а за г-жите Михнева и Димитрова не знам защо г-гжо Николова им обръщате внимание на тия двете. Те са най -малко пострадали ,а най-много лаят не ми е ясно какво целят да покажат загриженост,състрадателност :zzz или просто избиват комплекси :oops:
Цитиране
Последни новини