Понеделник, 11-ти декември 2023 г. | 16:52:04

Новини

И пак настъпи ретроградният Меркурий! Внимавайте да не ви измамят!

От днес до 5-ти септември планетата Меркурий пак е ретроградна. Като я гледаме от Земята, ни се струва че Меркурий се движи напред, после забавя ход, спира и започва да се връща назад. Това обаче e визуална измама. Планетата просто е забавила своята скорост. Според астрофеновете периодът от 13-ти август до 5-ти септември носи затруднения, пълен е със суета и лъжлива информация, а взаимното разбирателство между хората може да се влоши.
Както знаем, римският бог Меркурий съответства на древногръцкия бог Хермес – вестител на волята на боговете, изобретател на огъня, защитник на атлетите. От името му идва и понятието херметичен, което в изкуството е умение за  интерпретиране на скритото значение. Пак според митологията Меркурий – Хермес е също  бог на мошениците, хитреците и изкусните лъжци, който е способен както да отвори очите на човека за истинската воля на боговете, така и да затъмни неговото съзнание. И никак не е случайно, че Омир пее химн за Хермес, в който богът е "много променлив, любезно хитър, обирджия, крадец на говеда, носач на сънища, наблюдател през нощта, крадец на портите, такъв, който скоро ще покаже чудни дела сред безсмъртните богове."
А според астролозите в период на ретроградност на Меркурий ние виждаме другото лице на живота, сблъскваме се с лъжа, коварство и измами. Това е време, в което трябва много да се внимава какво се говори, защото събеседникът ви може да не ви разбере. Не е изключено във времето на ретрограден Меркурий на повърхността да излезе отдавна скрита информация.
Ето какво вещаят звездите: 
Трябва да бъдете подготвени за доста недоразумения в сферата на комуникациите. Очаквайте много объркани телефонни обаждания или изгубена поща. Може да ви бъде трудно да се изразявате ясно и около вас да изобилстват клюките. Вероятни са повреди по компютри, различни електронни устройства и системи. Не купувайте и не продавайте скъпи вещи! Ако пътувате по бизнес дела, то нека да са свързани със стари клиенти, а когато е за удоволствие – нека да е свързано с места от детството. В любовните отношения ще се създават доста недоразумения.  Плановете, свързани с пътешествия могат внезапно да се провалят. Възникват неприятни забавяния с оформяне на документи и получаване на необходимата информация, в най-отговорния момент може да ви подведе техниката. Появява се лъжлива информация, излишна суета, която не води до нищо. Мисленето също може да ви подведе. Бъдете бдителни!
Напредъкът в работата е под покровителството на Меркурий и ще се стопира. Отвсякъде ще се появяват маса независещи от вас препятствия, и като резултат ще сте принудени просто да стоите на едно място, да чакате. И това ще бъде най-доброто в този случай. В най-лошия вариант – постоянно ще преправяте едно и също, ще бъркате, грешите или ще се сблъсквате с трудности отново и отново.
Как да се дръжим в този период?
Когато Меркурий е ретрограден, отложете подписването на каквито и да било договори – лични и делови, защото има голяма вероятност да изпуснете нещо важно, съветват астролозите. Избягвайте да изпращате по пощата важни документи, скъпи подаръци или да правите покупки онлайн, защото пратката може да се загуби или вие да направите грешка с избора на една или друга стока поради недобре разбрана информация или нещо скрито, заради което след това трябва да се оплаквате.
По възможност отложете пътешествията, освен ако това е невъзможно. Не се осланяйте на "може би" при избора на място за пребиваване, добре е всичко да сте уточнили и планирали от по-рано. Преди отпътуването не забравяйте да проверите документите си и всички необходими неща. Ако вашата работа е тясно свързана с информационните технологии, информацията и преподаването, във времето на ретроградност на тази планета е наложително да се отнасяте особено внимателно към всички.
Е, животът не може да е само лош. Периодът си има и своите положителни моменти. Когато настъпи ретроградният Меркурий, в нашето ежедневие често се връщат хора от миналото, бивши партньори, приятели и колеги. Изключително подходящо време за ремонти или за довършване на започнатото. А като цяло това е период на  интелектуална преоценка на миналото. Ключов момент, в който вие ще усетите необходимост да се обърнете назад и да се замислите над това какво да възприемате и как да осмисляте околния свят.
Бележник не твърди, че изброеното по-горе може да се случи. Публикуваме обаче текста, защото това са правила, които по принцип трябва да спазваме, без значение дали сме, или не сме във фаза на планетарна ретроградност.

Последни новини