Вторник, 25-ти юни 2024 г. | 14:12:02

Новини

ГЕРБ и община Добрич даряват на школата книга на медиен бос

Красимир УзуновКрасимир УзуновКнигата "Бойните маршове на честта и славата на България" на собственика на информационна агенция "Фокус" Красимир Узунов ще бъде дарена на всички училища в Добрич, съобщават от общината. Инициативата е по повод Националния празник на България – 3-ти март. Към луксозното томче с маршове ще има и национален трибагреник.  
Според прессъобщението, дарението е съвместно между община Добрич,  народните представители ог ГЕРБ и общинските съветници от същата партия. По този начин, пишат от общината, всяко учебно заведение в Добрич ще има възможността да притежава в своята библиотека историята и оригиналните текстове на 17 бойни маршове, превърнали се в символ на борбите на българския народ за национално освобождение и обединение. В прессъобщението е описана и целта на дарението : ..."децата на Добрич да бъдат възпитавани в патриотичен дух и преклонение пред саможертвата на хилядите знайни и незнайни воини на България."
"Бойните маршове на честта и славата на България" е луксозно томче с твърди корици и красиво оформление с множество архивни илюстрации. Изданието съдържа текстове на песните и нотите на някои от тях.
В книгата и музикалния диск към нея са включени "Велик е нашият войник", народният химн на България от 1879 до 1947 г. "Шуми Марица", "Вятър ечи...", "Стани, стани, юнак балкански", "Изгрей зора на свободата", "О, Добруджански край", "Химнът на Западните покрайнини" и др. Завършва с "Един завет", запята след Ньойския договор от 1919 г.

Коментари  

+2 #1 обективен 26-02-2015 12:03
Заплатени с парите на данъкоплатците!!!
Цитиране
Последни новини