Понеделник, 11-ти декември 2023 г. | 19:15:00

Новини

Двама загинаха след челен удар край Богдан, причините са неясни

Двама водачи загинаха край добричкото село Богдан днес по обед. До момента няма ясна причина за челния удар на колите, съобщи пред Бележник пресаташето на ОД на МВР Стоян Стоянов. Сигналът, че три автомобила са катастрофирали по околовръстния път на Добрич е подаден в 12:16 часа.
Дотук се знае, че ауди с бургаска регистрация, движещо се към село Богдан, навлиза в отсрещното платно и се блъска челно в идващия отсреща фолксваген "Пасат" с добричка регистрация. Последвал втори удар, защото мерцедесът, който се движел зад фолксвагена, се врязал в двете сблъскали се коли. На място загинал 27-годишният водач на аудито, който е от Обзор. С множество съчетани травми в болницата на Добрич е откаран  57-годишният шофьор на пасата. За съжаление, добричлията починал малко по-късно в реанимацията.  Водачът на мерцедеса получил леки наранявания, откаран е в болницата за преглед, но няма опасност за живота му.
До момента не са известни видими причини за пътното произшествие, обясни говорителят Стоян Стоянов. Можело да се е случило всичко. Може да му е прилошало на момчето от Обзор, допусна видимо разстроен той. Допълни, че току що полицията се е свързала с близките на загиналите. 
Екип от разследващи продължава да работи на мястото на инцидента. "След уведомяване на окръжния прокурор от дежурния служител на ОД на МВР – Добрич, местопроизшествието беше посетено от дежурния прокурор на Окръжна прокуратура – Добрич. Под негово ръководство незабавно започнаха необходимите действия по разследването", съобщиха от окръжната прокуратура. В Първо РУ на МВР – Добрич вече имало образувано досъдебно производство.
Последни новини