Вторник, 5-ти декември 2023 г. | 09:38:45

Новини

Двама от Шабла са носители на К-19, общо седем стават позитивните в Добричко

Две лица, живеещи на територията на община Шабла, са с положителен резултат за коронавируса, съобщи директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова. И двамата са под домашна изолация и са в добро общо състояние. "Към момента не им е предписана терапия, тъй като не се налага. Лицата спазват предписаната им домашна изолация. В края на месеца предстои да им бъдат взети втори проби и според резултатите от тях ще се определят следващите действия", обясни д-р Ангелова. Допълни, че на територията на община Шабла няма нови случаи на коронавирус.
Директорът на РЗИ припомня, че информацията, касаеща здравословното състояние на всеки един гражданин, съгласно Закона за здравето, е лична и не е обект на публично достояние. До такава информация достъп имат само медицински лица.
С двамата от Шабла позитивните на Ковид-19 в Добричка област стават седем, според публичната информация.
Уточнение: Информацията, която публикуваме, беше получена днес от областната администрация. От нея не ставаше ясно кога  е открито, че  двете лица от Шабла са носители на К-19. След 17.30 часа д-р Светла Ангелова уточни във фейсбук, че позитивните с коронавирус в Добричко към днешна дата са общо пет. Т.е., двете лица от Шабленско са установени неясно кога в предните дни и не увеличават бройката до седем.
Последни новини