Вторник, 25-ти юни 2024 г. | 15:40:11

Новини

Добричлия подаде жалба срещу община Добрич заради нулев контрол по инфраструктурата

Дилян ВасилевДилян ВасилевЖалба срещу бездействието и безхаберността на община Добрич е подал добричлията Дилян Василев. Той негодува срещу местната власт и служителите, които отговарят за инфраструктурата на града. Търпението на нашия съгражданин се изчерпало, след като една сутрин заварил багер да копае пред паркирания му пред блока автомобил.
"Добрич прилича на град, преживял най-пагубната бомбардировка в своята история", гневи се Василев. И решил да сигнализира самата община, че протестира срещу нея. Жалбата е подадена до приемната на кметството в Добрич. Копие от текста получихме и в Бележник.
Ето от какво се жалва Дилян Василев:
– От некадърното и безхаберното управление на всички разкопни дейности, довели до унищожение на инфраструктурата и от нулевия контрол, упражняван от всички "инженери" и техните подчинени.
– От всички фирми: ВиК, Газ, Енерго-Про и кабеларки, които унищожават всекидневно пътища, тротоари, детски площадки и зелени площи и правят това със съгласието на общинската администрация, която иначе трябва да възпрепятства подобни дейности.
– От всички звена, които отговарят за почистване на деретата, поддръжката на улиците,  тротоарите и зелените площи. Тези звена тънат в бездушно спокойствие, докато всичко се руши.
После нашият съгражданин пита общината:
"Има ли поне един пример за упражнен контрол? Има ли глобени фирми за нанесени щети ? Има ли уволнени чиновници заради неизпълнение на служебни задължения? Къде е кметът в цялата тази история?"
Към края гневните въпроси на Василев прерастват в риторични: "Защо добричлии да плащат своите данъци? За това че газят в кал и дишат прах ли? За това че си трошат автомобилите по разрушените пътища ли? И къде отиват парите от данъците ни? За издръжка на ненужни и мързеливи чиновници? За издръжка на секретарки, пиарки, "инженери" и зам.-кметове ли?"
Жалбата приключва с генерален въпрос:
"Има ли воля в поне малка част от администрацията да бъде прекратена всичката тази мерзост?"

Багер копае пред паркирания му пред блока автомобил. Багер копае пред паркирания му пред блока автомобил. Преди да изпрати своя протест до общината, Дилян Василев е разказал за случката с багера пред автомобила му във фейсбук. Ето част от поста му:" И само в Добрич може да си затваряш улици ей така, когато си решиш. И само в Добрич при позвъняване в общината, за да подадеш сигнал, биваш прехвърлян от лелка на лелка и обясняваш на всяка от тях, докато получиш отговора: "Господине, щом копаят, сигурно имат разрешително".
Само в Добрич общината е пълна с "инженери" и накрая, като те свържат с един от тях (инж. Гроздан Илиев), той те уверява, че всичко е под контрол и до вечерта всичко ще е възстановено. Прибираш се и заварваш открита дупка с газова тръба вътре и купчина кал там, където се намира паркингът ти."

Бележник ще проследи съдбата на жалбата на нашия съгражданин. Ако има отговор от общината, ние ще го публикуваме!

Коментари  

0 #5 Петър 30-11-2017 10:14
Това не е само в Добрич, а в цяла България.
Цитиране
+2 #4 Petar 12-11-2017 09:48
Alo, Uliana, ima smisal da chetem materialite v Belejnik, ako sa s nasoka na razsledvahta jurnalistika.Iskame da znaem istinata za merzavhtinite na upravliavahtite grada ni . Gluposti kato tova, koi zvanik ot telefona na sestra si v Obrochihte, koi kakvo otkradnal sa temi za debili. Dostatachno strahlivi sa vesnizite Nova i Stara, ta da chetem i pri vas podobni tapotii. Smelo napred i s rogata napred!
Цитиране
+5 #3 Петров 24-10-2017 21:51
Предлагам да се създаде група и да стачкуваме
Цитиране
+2 #2 da vi eba maikata 23-10-2017 02:24
Туй ХЮМНЕ дет са превзема като КМЕТ,Освен да КРАДЕ ....за друго СТАВА ЛИ ?
Цитиране
+1 #1 Bogomil AVRAMOV-HEM 22-10-2017 23:07
ПОДОБНО Е БЕЗХАБЕРИЕТО И ВЪВ ВАРНА-ГРАД.
Цитиране
Последни новини