Вторник, 5-ти декември 2023 г. | 10:46:05

Новини

Десетките улици, които Данчо се зарече да асфалтира, се оказаха отсечки от улици

Асфалтирането на "П. Хитов" спря до КодиакАсфалтирането на "П. Хитов" спря до КодиакНад 30 улици ще бъдат асфалтирани по водния цикъл, обяви тържествено пред журналисти миналия месец кметът Йорданов. Ремонтите щели да започнат от улица "Панайот Хитов", защото тя била от изключителна важност и много натоварена, понеже е до болницата.
Вчера ремонтите по улица "Панайот Хитов" приключиха. Оказа се, че е асфалтирана само една отсечка от 300-400 метра – разстоянието между болницата и пресечната улица "Кирил и Методий". По останалата част – от "Кодиак" до митницата, беше положен асфалт само по траншеите от водния цикъл.  Работниците закърпиха и някои от изкопите (някои, не всички) по улиците "Иван Вазов" и "Захари Стоянов" и приключиха с ремонта.
Ще ни бъде трудно да възстановим всички кметски заричания в бъдеще време, но ще припомним, че през декември миналата година, отново с подобаваща тържественост, Йорданов съобщи, че е готов проектът за рехабилитация и благоустрояване на булевард "Добричка епопея" и улица "Панайот Хитов", че приблизителната стойност е  3 734 221 лева с ДДС и, че до 7 януари т.г. се приемат оферти за избор на изпълнител на обществената поръчка, която е по програма "Региони в растеж".
Само траншеете бяха асфалтирани в по-голямата част от "П. Хитов"Само траншеете бяха асфалтирани в по-голямата част от "П. Хитов"Към днешна дата за булевард "Добричка епопея" не се чуват никакви заричания, инфо за реализиране на проекта липсва, а за улица "Панайот Хитов" от вчера можем да говорим в минало време.
Шанс да бъдат нацяло рехабилитирани имат само шест улици в Добрич. Това са "Св. Св. Кирил и Методий", "Максим Горки", "Стоян Михайловски", "Георги Кирков", "Детелина" и "Теменуга". Четири от тях са с нищожна дължина – 300-400 метра. Всичките шест улици ще бъдат благоустроени срещу 6 529 990 лева. Финансирането е безвъзмездно, защото е по ОП "Региони в растеж". Уточняваме, че през 2016-та година МРРБ отпусна на всички общини в България средства по тази програма. За Добрич бяха отпуснати близо 28 млн. лева, но проектите не бяха готови и бяха дълго преработвани.
По данни на самата община, изпратени след запитване на Бележник, общата дължина на градската улична мрежа в Добрич е 165 км. През изтеклите три години от мандата на Йорданов са рехабилитирани 1145,19 м, което представлява 0,69% от цялата улична  мрежа. Общата дължина на всичките шест улички, които предстои да бъдат рехабилитирани нацяло е 4 065 метра.

Коментари  

-3 #1 Иво Петров 05-06-2019 21:26
А защо не питате колко глоби понесе общината заради тоя воден цикъл, който беше сътровен от Д. Николова
Цитиране
Последни новини