Петък, 12-ти юли 2024 г. | 16:19:45

Новини

Близо 40 доброволци от Добрич майсториха днес къщички за уличните животни

Снимки: Камелия ТодороваСнимки: Камелия Тодорова"Днес всичките над 35 млади добричлии с желание за работа ме накарахте да вярвам, че в град Добрич добрината не е изчезнала – напротив, младите сме станали по-обединени. Явно, когато имаме кауза, можем да сме единни. Днес намерих над 30 нови приятели с големи сърца." Това пише във фейсбук Светослав Петков. Думите му са по повод инициативата за изработване на къщички за бездомните улични животни на Добрич, реализирала се днес в стопански двор на края на града. Акцията беше организирана във фейсбук и събра близо 40 добричлии.
Познавах се само с 4-5 от отзовалите се на апела. Голяма част от хората виждах за първи път, сподели пред Бележник Светослав Петков. Той и съпругата му Йоана Дукова са основните двигатели за цивилизовано отношение към уличните животни на Добрич.
За около три часа днес ентусиазираните за добри дела млади хора измайсториха 15 къщички за бездомни кучета и котки. Жилищата за четириногите са от автомобилни гуми, дървени плоскости, ПВЦ и изолация. Всички материали са дарени от участниците. А за транспорта помогнала фирма "Ив Кар Спорт".
Останаха ни материали и сме решили, ако има желаещи за къщички, да направим още, споделя Светослав Петков. Акцията в помощ на бездомните животни срещна голям отзвук във фейсбук и получи одобрението на множество съграждани.
"Дори да не обичате животните, не им пречете да изживеят нелесния си живот на улицата. Заедно можем да помогнем и на тях!", е обръщението на Светльо към добричлии. Видео от акцията може да изгледате ТУК!

 
Неди, който е дете аутист, се включи с удоволствие в инициативата.Неди, който е дете аутист, се включи с удоволствие в инициативата.

Коментари  

+7 #1 Нина Станимирова 13-01-2020 11:42
Браво! Добрич доказа, че е европейски град.
Цитиране
Последни новини