Вторник, 5-ти декември 2023 г. | 11:07:12

Новини

Без градинки и фонтани по жълтите плочки на Добрич, не ги свързали с водния цикъл

Храстите са обвити в паяжина, изядени от гъсенициХрастите са обвити в паяжина, изядени от гъсенициОбщинари морят с препарат за плевели цветята в градинките по жълтите плочки, защото тръбите по  главната улица на Добрич не са свързани с трасето на водния цикъл,  алармираха граждани.
Проверка на Бележник потвърди сигнала. Оказа се, че в понеделник служители на община Добрич напръскали с препарат градинките край блок "Пирин". Обяснили, че е по-добре цветята да изсъхнат, защото няма как да бъдат поливани. Преди ги обгрижвали с капково поливане, като вземали вода от тръбите за  шадраваните в търговския център. Новият воден цикъл обаче не правел връзка с фонтанчетата. Водонските също не били решение, защото тежките машини изпочупили жълтите плочки. Та в крайна сметка стигнали до идеята да ликвидират растенията.  
Че растителността е зарязана от много време, се разбира без много взиране. Зелените храсти са обвити в паяжина, почти изядени от гъсеници. В градинките Капковото поливане вече е невъзможноКапковото поливане вече е невъзможносе мержелеят останки от  цветенца и рехава тревица, която гюрлюкът отдавна е превзел. Нищо не е останало и от каскадата от водоскоци и ефектната водна стена. В пресъхналите от две години корита се въргалят кабели и части от тръби.  Нахвърляни камъни, начупени и неподменени плочки допълват усещането за тотална немара и разруха.

Бележник изпрати до община Добрич следните въпроси:
1. Защо, по каква причина този терен не е свързан с трасето на водния цикъл?
2. Какво предвижда да прави общината на мястото на градинките и шадраваните в тази централна част на града?
Чакаме отговор.


Коментари  

0 #1 Слави 30-07-2020 22:15
Е, няма такъв град! Оставка! Оставка!
Цитиране
Последни новини