Събота, 2-ри декември 2023 г. | 17:01:42

Новини

Възнагражденията по водния цикъл са подадени от община Добрич, тя не е оспорвала себе си

Заради огромния интерес към публикацията "Пиарка, секретарка и общински съветник в управата на водния цикъл на Добрич",  съобщаваме следното:
Бележник е професионално списвана медия, която спазва всички въведени в журналистиката стандарти, както и изискванията за професионална етика. Разследванията, публикувани в сайта, се базират на доказателства и официални документи, а изложените факти се проверяват от поне два независими един от друг източника. Ако въпреки това обектът на отразяване реши, че е засегнат, той може да ползва правото си на отговор.   
Правото на отговор (възражение срещу излъчена или публикувана информация) е регламентирано в Закона за радио и телевизия. Несъгласният с излъченото или публикуваното има право до 7 дни да подаде възражение до съответната медия. Тя пък е длъжна да му гарантира правото на отговор, като го разпространи.
Ако медията откаже право на отговор, то засегнатият може да подаде жалба в комисията по журналистическа етика, но не по-късно от два месеца от датата на публикацията или излъчването.
Текстът "Пиарка, секретарка и общински съветник в управата на водния цикъл на Добрич" е въз основа на информация, получена по Закона за достъп до информация, която общината ни предостави през  март.  Справката за възнагражденията беше публикувана още тогава във вида, в който ни я изпратиха, в линк към текста "Близо половин милион е предвиден за заплати на 8 души, управляващи водния цикъл на Добрич".
Община Добрич не е възразявала срещу тази информация и не е използвала правото си на отговор нито за мартенския текст, нито за октомврийския, нито за който и да е друг текст през годината. Накратко – в Бележник не е постъпвало официално възражение, оспорване, уточнение или каквото и да е несъгласие от община Добрич по описания по-горе демократичен инструментариум, предвиден по закон.


Коментари  

+1 #2 Razvedka 25-10-2017 16:05
Az prodaljavam da ne razbiram zahto niama nikakav otpor srehtu naglite bezzakonia na Obhtinata i upravlaiavhtite ia nedonoscheta. Samo Belejnik ima smelostta da pokazva istinskata kartina i zatova zaslujava moite admirazii.DC e mnogo tochen, taka deistvat vlastite, aktivni , unizitelni meropriatia srehtu vseki, koito sochi istinata i ne ugodnichi.
Цитиране
+4 #1 ДС 12-10-2017 11:01
Стар чекистки прийом, базиран на принципа всяко чудо за два дена. Освен това управляващите винаги се опитват да неглижират опозиционните медии, колкото могат и... докато могат. През това време провеждат задкулисни активни мероприятия срещу тях.
Цитиране
Последни новини