Петък, 1-ви декември 2023 г. | 21:38:06

Новини

Багер спука газова тръба в Добрич при ремонт на улица, по чудо няма пострадали

Работници спукаха днес газова тръба, докато слагат бордюри по улица "Кирил и Методий" в Добрич, по чудо няма пострадали. Сигналът за аварията е подаден  в 15. 20 часа на телефон 112, установи Бележник.
"Бях на балкона, когато видях двама работници с лопати да показват на багера къде да копае. И изведнъж като изпуфка нещо и започна фъщи... Грабнах чантата, спрях телевизора и  изчезнах веднага през задния вход, разказва очевидка. Час след аварията жената още не може да се успокои, не иска да се прибере вкъщи и стои навън.
Цялата улица започна да мирише на газ, обясняват и други свидетели на инцидента.
Не знаем къде копаем, никой нищо не ни показва, споделиха работниците пред Бележник. Те също са много уплашени и не искат да работят по този начин. Докато са работили на обекта, не е имало надзор. Надзорници не се появиха и след аварията. 
Минути след инцидента пристигнали от полицията и отцепили района. След тях дошли и служители от газовата компания и спрели теча. Около 15-ина минути обаче кварталът тръпнел в шок и ужас от извиращата струя. Видеозапис със страховития звук изпрати до Бележник Елица Стоянова. Може да го изгледате ТУК! 
Изтеклият природен газ е метан. Не може да предизвика взрив, но газовата струя би могла да влезе през прозорците и да стане беля, обясниха специалисти.
През април работници по водния цикъл за малко не станаха курбан, след като багер замахна с кофата пред психоболницата и сряза кабел, осигуряващ ел. захранването в целия район. И при тези сторителни дейности нямаше надзор, работниците пак копаеха на сляпо. 

Коментари  

+1 #3 Надзорникът 15-06-2019 20:39
Как да няма строителен надзор? Малко по-надолу има заглавие "Милион и половина струва строителният надзор на водния цикъл".
Цитиране
+1 #2 Хаос 15-06-2019 19:17
Тръбите за газ на една част от Ковачев ги положиха над водопроводните
Цитиране
+1 #1 admin 15-06-2019 15:00
До Надзорник!
Ремонтът на улица "Кирил и Методий" е по друг проект, който няма връзка с водния цикъл.
Админ
Цитиране
Последни новини