Събота, 2-ри декември 2023 г. | 18:00:22

Новини

41 нарушения на труда в болниците в Добричко

Инспекцията по труда в Добрич е констатирала общо 41 нарушения на трудовото законодателство в шестте болници на Добричка област.
Резултатите са след приключилите през месец юли проверки по спазване на трудовото законодателство с приоритет работно време, полагане на извънреден труд и спазване на междудневната и седмична почивка на персонала в болничните заведения на територията на областта, От тези 41 нарушения на трудовото законодателство, 7 са свързани с осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, и 34 касаят трудовите правоотношения. Не са констатирани тежки и системни нарушения на трудовото законодателство по отношение на работно време, полагане на извънреден труд и спазване на междудневната и седмичната почивка на персонала в болниците, е заключението на инспекцията.
Към 21.08.2015 г. са приключили и 82 проверки на обекти по черноморското крайбрежие. При тях са констатирани 9 лица без трудови договори, 38 нарушения по работното време, 13 по заплащането на труда и са съставени 16 акта за административно нарушение.
До момента в Инспекцията по труда в Добрич са заверени 1323 образци на еднодневни трудови договори на 20 регистрирани земеделски стопани от областта. Заверените трудови договори са за прибиране на реколтата от плодове и зеленчуци.  Най-големият брой заверени еднодневни трудови договори от един земеделски производител достига цифрата 250.
Последни новини