Събота, 2-ри декември 2023 г. | 17:13:58

Новини

2-годишно дете звъни на Спешна помощ, спасява майка си

2-годишният Оливър е провъзгласен за герой2-годишният Оливър е провъзгласен за герой2-годишният Оливър от Великобритания успя да звънне на Спешна помощ и да спаси майка си. Момченцето почти не може да говори, но видяло, че майка му колабира и набрало номер 999, съобщава в. "Мирър", цитиран от Новини.бг.
"В първия момент помислих, че малчуганът случайно е набрал номера, докато си е играл с телефона. Затова го помолих да извика баща си или майка си. Когато каза "тя падна" разбрах, че случаят е сериозен", разказва отзовалият се спасител на име Майкъл. Той поддържал разговор с малкия Оливър 20 минути, за да бъде локализирано местоживеенето. Обаждането идвало от град Торнлей, източно от Дъръм.
"Изцяло заслугата е на Майкъл и екипа му. Свършиха си чудесно работата", обяснява майката на малкия Оливър Никол Ембълтън. Тя разказва, че е научила Оливър и по-голямата му сестра как да набират номера за помощ. "Оливър е само на две години и въобще не си представях, че може да е запомнил. Невероятно е. Не мога да си представя какво става в малката му главичка. Обикновено той е тихо и дискретно дете", споделя щастливата майка.
Последни новини