Петък, 1-ви декември 2023 г. | 22:36:59

Новини

18-годишен отвлича тийнейджърка, за да му стане жена, получава условна присъда

18-годишният Юзджан Г. от Добрич получи условна присъда от 1 година затвор с 3-годишен изпитателен срок, задето през юли участвал в отвличането на непълнолетно момиче от Крушари, съобщават от пресцентъра на  Окръжния съд. Наказанието е одобрено от съда след споразумение, сключено между подсъдимия, неговата защита и прокуратурата.  
С постигнатото споразумение страните по делото приемат за безспорно установено, че в съучастие с друг 40-годишен мъж, като съизвършител, младежът е отвлякъл непълнолетно момиче от село Крушари. Деянието било извършено на 24 юли т.г., след употреба на алкохол. Малко след отвличането в полицията бил подаден сигнал за случилото се и още същия ден пострадалата била освободена.
От данните по делото става ясно, че престъплението е извършено спрямо девойка, с която 18-годишният искал да заживее на семейни начала.
Младежът, който е с чисто съдебно минало, заяви пред Окръжния съд, че признава вината си, подписал е доброволно споразумението и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.
Определението на Окръжен съд – Добрич е окончателно и има последствията на влязла в сила присъда.
Досъдебното производство срещу втория обвиняем за престъплението все още не е приключило.
Последни новини