Понеделник, 11-ти декември 2023 г. | 18:11:36

Новини

15 доброволци почистиха терена около старата жп гара на Добрич

Преди акциятаПреди акцията15 доброволци почистиха днес терена около старата жп гара на Добрич. Районът край емблематичната постройка е непроходим от години, а сградата, която е паметник на културата, е в окаяно състояние.
На 30 ноември 2018 г. Общинският съвет на Добрич прие с пълно единодушие предложението на групата общински съветници от ГЕРБ, община Добрич да придобие собствеността на сградата, за да бъде тя спасена от разруха, а имотът да бъде превърнат в културно-исторически комплекс. "Към днешна дата няма предприети действия от страна на общинската администрация за изпълнение на това решение", съобщават от пресцентъра на ГЕРБ – Добрич.
Преди два дни председателят на ОбС на Добрич Иво Пенчев отправи апел към гражданите да се включат в акция по почистването на района. На призива се отзоваха членове на областното ръководство на ГЕРБ, членове и симпатизанти на партията, пише в пресъобщението.  "В почистването на района участваха депутатът Даниела Димитрова, заместник-областният управител и общински ръководител на партията Красимир Николов, секретарят на общинската организация Зорница Михайлова и колегите й – съветници от ОбС Добрич, Камелия Койчева, Иван Иванов, д-р Добрин Добрев, областният координатор на МГЕРБ Живко Желязков и други. Някои от доброволците бяха довели и децата си, които също помагаха в почистването."  Активно в инициативата се включил и екип от След почистванетоСлед почистванетоСдружение "ДоброЖънци". Доброволците събрали голямо количество отпадъци, част от които били извозени от  почистващата фирма, а други предстояло да бъдат премахнати.
"За не повече от два часа разликата е драматична. Видя се, че има красива, стара и интересна сграда, запомнила възходите и паденията на Добрич. Ако 15 души могат за два часа да направят това, представете си какво биха направили 150 души", споделил Иво Пенчев и благодарил на всички, които се включили в почистването на района на знаковата гара. 
Последни новини