Вторник, 5-ти декември 2023 г. | 11:08:47

Лайф

Първата дама на Украйна готви, шие и бродира

Марина Порошенко е зарязала научната си кариера и се е отдала на семейството. | Снимка: АрхивМарина Порошенко е зарязала научната си кариера и се е отдала на семейството. | Снимка: Архив52 -годишната съпруга на новия украински президент Петро Порошенко – Марина е лекар кардиолог. Тя е кандидат на медицинските науки, но е пожертвала научната си кариера заради семейството. Не съжалявам за избора, цитира думите на първата дама на Украйна руският сайт TVNET. Според руските модни наблюдатели Марина Порошенко обожава черния цвят, но не си пада по публичните изяви. Предпочита да готви и да чака съпруга си вкъщи. Поставила е абсолютното изискване у дома да не се говори за политика.
В малкото си свободно време, когато не се занимава с домакинство, тя шие и бродира. Семйство Порошенко има 25-годишен брак, сключен четири години след раждането на първото им дете. В момента фамилията има четири деца – синът  Алекс, който е на  29 години, близначките Евгения и Александра – на по 14 години и 13-годишният  Михаил.
Според предишни откровения на президентшата, тя се запознала с бъдещия си съпруг в дискотека. Последвала дълга романтична връзка, която приключила със сватба.
По традиция всяка година съпругът Петър Порошенко, наричан шоколадовият крал, подарява на жена си пътешествие за рождения й ден. Двамата вече са обиколили половината свят.

marina-poroshenko-00.jpgmarina-poroshenko-01.jpgmarina-poroshenko-02.jpgmarina-poroshenko-03.jpgmarina-poroshenko-04.jpgmarina-poroshenko-05.jpgmarina-poroshenko-06.jpg