Вторник, 5-ти декември 2023 г. | 11:26:11

Лайф

Оранжевото е най-модният цвят за сезона

Оранжевото е новото черно през 2014 година, твърдят диктаторите на модните подиуми. Жълточервеният цвят обаче има ярко присъствие и трябва да бъде използван много внимателно. В модните предложения той присъства по-често като активен отделен елемент – или е част от дрехата, или е шарка в аксесоарите. 
Другата актуалност са пастелените десени – бледо лилаво, ментово, пепел от рози, розово. Това обаче съвсем не означава, че трябва изхвърлите черно-белите комбинации. Осгавете ги в гардероба – все още са модерни!

През този сезон предпочитани са материите със сатенен блясък и металически ефект. Продължават да се носят и прозрачните материи. Новото е, че силно навлизат ултрастилните широки панталони, предимно бели, дълги до земята или не много дълги, но с широки крачоли. Дължината на полите е около средата на прасците, а плисетата са все още модерни и тази пролет.
Тенденцията при спортните якета, сака и палта е, да са без яка и ревери. Обемното и късо спортно якенце може да бъде съчетано, както със спортни дрехи и джинси, така и с рокля или панталон. Добре е връхната дреха да е в ярки цветове и принтове. Пролетната тенденция при саката е права кройка и дължина около кръста. Палтата са дълги до средата на бедрата, а яката и реверите отново липсват.
Две противоположни тенденции властват при обувките.  Първата е женствени чепици в пастелни и нежни тонове, или в съчетание от черно и бяло. Каишките трябва да са дълги и тънки каишки и да подчертават глезените. Естествено, токовете са остри. За по-топлите пролетни дни се предлагат  обувки с открити пръсти.
Втората модна тенденция е тази на големите и груби обувки. Огромни платформи, високи дебели токове, груби каишки и декорации. Цветовете им са ярки, натрапчиви, в контрастни съчетания.
Дамските чанти кореспондират с десените и цветовете, владеещи пролетта.  Основната им характеристика е, че се носят в ръка и по-рядко на рамо или през рамо. Ресните са хитов елемент. Актуални са и имитациите на животински кожи. Като абсолютен образец за изтънченост през цялата година се очертават мини чантичките. Става дума не за стандартните малки чантички – тип портмоне за вечерни излизания, а за дизайнерски чанти в актуалните за сезона цветове и десени, но умалени до размери около 20/20 см.

 

 

101-drehi.jpg102-drehi.jpg103-drehi.jpg104-drehi.jpeg201-chanti.jpg202-chanti.jpg203-chanti.jpg204-chanti.jpg205-chanti.jpg206-chanti.jpg207-chanti.jpg208-chanti.jpg301-obuvki.jpg302-obuvki.jpg303-obuvki.jpg304-obuvki.jpg305-obuvki.jpg306-obuvki.jpg