Вторник, 25-ти юни 2024 г. | 14:45:40

Лайф

Дънки 2016-та: Връщане към 70-те, скъсани дънки или модели с дължина 7/8

Според модните дизайнери през 2016-та скини дънъките ще отстъпят пред по-разкроените модели. Завръщане към 70-те, скъсани дънки и модели с дължина 7/8 ще бъдат най-актуалните панталони от деним през пролет/лято 2016.  Забелязва се предпочитание към по-плътния и дори по-груб като усещане класически дънков плат.
Еластичните дънкови материи обаче вече няма да бъдат толкова актуални. На тяхно място идват разкроените модели, дълбоките талии тотално изместват тотално ниските,  а дънковата риза владее деним тенденциите в разнообразни силуети. Има шанс и за любителите на дънкови поли, които могат да се възползват от всичко – мини модели, асиметрични със средна дължина и макси модели. И този сезон ще виждаме много от роклята-риза от дънков плат.
Дънките с дължина малко над кокалчетата и до средата на прасеца са абсолютният хит през тази пролет. Има ги в разнообразни варианти – разкроени, стеснени, разкроени долу и тесни горе. Съчетават се много добре както с високи токчета, така и със спортни обувки.
Заради силното влияние на 70-те години в модата, ресните присъстват в почти всяко облекло и в аксесоарите. Дънките не правят изключение. На подиумите дефилираха много модели с дискретни ресни с долната част на крачолите, особено при моделите с дължина над кокалчетата.
За тези, които предпочитат пищните модели, е налице специална тенденция – дънките, обсипани с пайети и камъни са много актуални през пролет 2016.
На мястото на скини дънките идват разкроените под коляното модели (много напомнящи на чарлстон). Този тип дънки подхождат особено много на обувки с висок ток и се съчетават чудесно с риза.
Скъсаните на бедрата и на коленете дънки почти винаги са на мода през летните месеци. Те обаче трябва да се комбинират с по-спортни обувки.